Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


9 Ιουν 2010

Έκρηξη του πληθωρισμού παρά τις προσπάθειες να "μαγειρέψουν" τα νούμερα !

Σε συντονισμένη προσπάθεια ανατροπής του άθλιου οικονομικού κλίματος που επικρατεί σε όλη την χώρα απόρροια των οικονομικών μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση κατόπιν των εντολών της τρόϊκας και ειδικά του ΔΝΤ, αποδύθηκαν κυβέρνηση και τράπεζες, αλλά με εξαιρετικά δυσμενή αποτελέσματα.

Ότι και να λένε, όμως, απλώς έχει χαθεί η εμπιστοσύνη στην αγορά και τα στοιχεία που έρχονται επιβεβαιώνουν ότι...


... η έξοδος από την ζώνη του ευρώ, η «τεχνική» πτώχευση μέσω αίτησης αναδιάρθρωσης του χρέους, η επιστροφή στην δραχμή κλπ, είναι πια θέμα χρόνου να συμβούν.

Τρέχει να τα "μπαλώσει" ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου που υποστήριξε ότι είναι φυσιολογικές οι όποιες αποκλίσεις παρατηρούνται στην εκτέλεση του προγράμματος σταθερότητας.

«Αστειότητες» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου την έντονη πλέον φημολογία οτι η χώρα θα αποχωρήσει απο το ευρώ.

Τα στοιχεία όμως άλλα δείχνουν:

Κατάρρευση εσόδων και επιστροφή του εφιάλτη του πληθωρισμού!

Ο πληθωρισμός σημείωσε ρεκόρ 13ετίας και έφτασε στα επίπεδα του 1997 με 5,4% με αυξήσεις σε όλα τα είδη κατανάλωσης και οι προβλέψεις μιλάνε για "έκρηξη" μετά τις νέες αυξήσεις απο 1 Ιουλίου.

Που είναι η εσωτερική υποτίμηση που επαγγελλόταν το ΔΝΤ;

Την ίδια στιγμή, παρά το «στίψιμο» και την οικονομική αφαίμαξη των πάντων, τα έσοδα έχουν καταρρεύσει και η αύξησή τους βρίσκεται πια πολύ μακριά από τον στόχο.

Στο "παιχνίδι" τον εντυπώσεων ακόμη και η αντιπολίτευση με δηλώσεις του αρμόδιου τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη που δήλωσε "Πρέπει να στηρίξουμε όλοι την πραγματική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα ειναι μέρος της πραγματικης οικονομίας" και έκανε λόγο για ανυπόστατες φήμες.

Πανικόβλητοι οι τραπεζίτες

Δηλώσεις του Διευθύνων σύμβουλου της EFG Eurobank Nίκου Νανόπουλου ο οποίος έκανε λόγο για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις κυβερνητικές δηλώσεις και στο τραπεζικό σύστημα ενώ , η Τράπεζα της Ελλάδος διαβεβαιώνει οτι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και οτι το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα διαθέτει υψηλή θωράκιση κι από τους υψηλότερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας στην Ευρώπη.

"'Εντρομος" ο Βασίλης Ράπανος, πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, απο τις μαζικές αναλήψης μετρητών διαβεβαίωσε τους καταθέτες ότι οι αποταμιεύσεις τους είναι ασφαλείς.

Πόσο αλήθεια όμως είναι όλα αυτά;

Γιατί ακόμη και τώρα η ΝΔ στηρίζει τόσο έντονα το ισχυρό τραπεζικό σύστημα που "πάγωσε" την αγορά και καταχρέωσε τα ανάγκασε τα Ελληνικά νοικοκυριά να ζούν με πιστωτικές και επιτόκια που ξεπερνούν σε κάποιες περιπτώσεις το 20% ;;;

Η έξοδος από το ευρώ δεν προαναγγέλλεται ΠΟΤΕ !

Μέσα σε μία νύχτα θα γίνει το "μπάμ" , όπως και οι υποτιμήσεις παλαιότερα. Ποια είναι η αξία αυτών που λένε οι τραπεζίτες σήμερα όταν όλοι ξέρουν τις τεράστιες ευθύνες των τραπεζών για την σημερινή κατάσταση;

Σε ότι αφορά την κυβέρνηση, το πρόβλημα της αξιοπιστίας της είναι πλέον κρίσιμο, αφού έχει φτάσει σε τρεις δέσμες οδυνηρών μέτρων και κάθε φορά υποτίθεται ότι ήταν «τα οριστικά μέτρα».

Μία άλλη κατάρρευση, αυτή του Χρηματιστηρίου, τρομάζει την κυβέρνηση, αφού όλες οι αναλύσεις δείχνουν ότι είναι πρακτικά αδύνατη η επιστροφή των επενδυτών μέσα σε αυτή την κατάσταση
ΠΗΓΗ tiresias-press.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...