Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


24 Σεπ 2010

Land Rover.Το Range Rover των 35.000 ευρώ!


Μετά από μήνες δοκιμών και παρουσιάσεων ως πρωτότυπο, το Range Rover Evoque πήρε επιτέλους την τελική του μορφή. Για πρώτη φορά οι Βρετανοί έδωσαν στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία και φωτογραφίες του πολυαναμενόμενου SUV των 35.000 ευρώ (αυτή θα είναι η βασική τιμή στη Μ. Βρετανία).

Σχεδιαστικά το νέο μοντέλο διατηρεί πολλά από τα φουτουριστικά στοιχεία που είχε το πρωτότυπο Evoque. Το εσωτερικό του είναι εξίσου εντυπωσιακό και πολυτελές και διαθέτει χαρακτηριστικά όπως δερμάτινες επενδύσεις, περιστροφικό επιλογέα ταχύτητας στο αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων, διπλή οθόνη αφής οκτώ ιντσών (ο οδηγός και ο συνοδηγός μπορούν να βλέπουν διαφορετικές ενδείξεις στην ίδια επιφάνεια!) κ.ά.
Μερικά ακόμη στοιχεία εξοπλισμού είναι το ηχοσύστημα 17 ηχείων με ισχύ 825 Watt, η γυάλινη πανοραμική οροφή, το σύστημα start/stop, η προσαρμοζόμενη ανάρτηση MagneRide, οι ζάντες 19 ή 20 ιντσών, το ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης κ.ά.



Οι άνθρωποι της Range Rover αποκαλούν το Evoque «cross coupe» και δεν αποκλείουν στο μέλλον να υπάρξει και τετραθέσια έκδοση, όπως και υβριδική. Επίσης, επιμένουν να τονίζουν ότι το νέο τους μοντέλο είναι ιδιαίτερα φιλικό προς το περιβάλλον.

Το Evoque θα διατίθεται στη βασική του έκδοση με κίνηση στους εμπρός τροχούς, όμως φυσικά θα υπάρχουν και τετρακίνητες εκδόσεις. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας κινητήρας 2.0 Si4 με απόδοση 240 PS, ο οποίος προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις (0-100 km/h σε 7,1 sec). Επίσης, θα υπάρχουν και πετρελαιοκίνητες εκδόσεις με κινητήρες απόδοσης 150 PS και 190 PS.
Το Range Rover Evoque θα βρίσκεται στην ευρωπαϊκή αγορά από το φθινόπωρο του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...