Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


29 Οκτ 2010

Φόβοι για περισσότερους από 500 νεκρούς στην Ινδονησία

Τουλάχιστον 408 άτομα έχασαν τη ζωή τους και περισσότερα από 303 εξακολουθούν να αγνοούνται μετά το τσουνάμι που προκάλεσε τη Δευτέρα ο σεισμός των 7,7 Ρίχτερ σε απομακρυσμένο αρχιπέλαγος της Ινδονησίας, σύμφωνα με τις αρχές. Αναφορές για νέα έκρηξη του ηφαιστείου Μεράπι.
"Τουλάχιστον 408 άνθρωποι
σκοτώθηκαν και 303 αγνοούνται", δήλωσε εκπρόσωπος των συνεργείων διάσωσης.
Οι διασώστες συναντούν μεγάλες δυσκολίες στις έρευνες που διεξάγουν επειδή τα ψαροχώρια που έπληξε το τσουνάμι είναι απομονωμένα στις ακτές του νησιού Μενταουάι, επισήμανε ο ίδιος αξιωματούχος.
Περισσότερα από 13.000 άτομα έχουν καταφύγει σε καταυλισμούς, αφού υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Εκπρόσωπος της κυβέρνησης στη Τζακάρτα εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 500. "Είναι πιθανό τα δύο τρίτα των αγνοουμένων να έχουν παρασυρθεί από τα κύματα", δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της χώρας Σουσίλο Μπαμπάνγκ Γιουχογιόνο μετέβη χθες Πέμπτη στις περιοχές που επλήγησαν από το τσουνάμι για να συναντήσει τους κατοίκους και να επιβλέψει την μεταφορά τροφίμων, νερού και φαρμάκων στους πληγέντες.
 
Στο μεταξύ, εξερράγη και πάλι το ηφαίστειο Μεράπι, τρεις ημέρες μετά την πρώτη του έκρηξη που προκάλεσε το θάνατο σε 34 ανθρώπους.
   
"Σήμερα το πρωί, από το ηφαίστειο έβγαιναν μαύρα σύννεφα καπνού και λάβα", τόνισε ο Ουίντι Σουτίκνο, επικεφαλής των διασωστών στην περιοχή. Ο ίδιος πρόσθεσε πως μέχρι τώρα δεν υπάρχουν αναφορές για απώλειες.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...