Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


26 Οκτ 2010

Προετοιμάζεται για τον Eβρο η FRONTEX


 TIΣ επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθούν από την Κομισιόν διευκρινίσεις σχετικά με την ανάπτυξη συνοριακών φυλάκων από την ευρωπαϊκή δύναμη FRONTEX στη μήκους 12,5 χλμ. μεθόριο στα
χερσαία σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής, με επιστολή του στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς επίσης και για την ακριβή αποστολή τους, αλλά και το πότε θα αναλάβουν δράση. Από τις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος της αρμόδιας επιτρόπου Σεσίλια Μάλστρομ, Μικέλε Τσερκόνε, αναφερόμενος στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ικανοποιήσει το ελληνικό αίτημα σχετικά με την ανάπτυξη της FRONTEX στον Εβρο ως απόδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης της Eνωσης στην Ελλάδα και με στόχο να αντιμετωπιστεί το αυξανόμενο κύμα λαθρομεταναστών, σημείωσε ότι θα είναι η πρώτη φορά που θα τεθεί σε επιχειρησιακή ισχύ η μεθοριακή δύναμη ταχείας επέμβασης από την ημέρα της σύστασής της, το 2007. Υποστήριξε ότι οι πεπειραμένοι συνοριοφύλακες που προέρχονται από κράτη-μέλη της Ε.Ε., θα επιχειρούν υπό την αιγίδα και την ευθύνη των αρμόδιων ελληνικών αρχών στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδίου που θα συνδιαμορφωθεί από τη FRONTEX και την Ελλάδα.

Η Κομισιόν εκτιμά, σύμφωνα με τον κ. Τσερκόνε, ότι τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες κινδυνεύει να επιδεινωθεί το κύμα λαθρομετανάστευσης. Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής είπε ακόμη ότι η Ελλάδα είναι από τις χώρες που απορροφούν περισσότερο πόρους από τα κοινοτικά ταμεία για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, καθώς για την περίοδο 2007-2013 προβλέπεται η διάθεση συνολικά 323 εκατ. ευρώ προς τη χώρα μας, αν και υπενθύμισε ότι η Επιτροπή έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας για παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας αναφορικά με τη δημιουργία κατάλληλου συστήματος ασύλου. Υπενθύμισε ακόμα ότι η Επιτροπή έχει καταθέσει στο Συμβούλιο Yπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων την πρότασή της για συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας για την επανεισδοχή λαθρομεταναστών.
www.express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...