Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


28 Νοε 2010

ΗΠΑ: Το Wikileaks θέτει σε κίνδυνο αμέτρητες ζωές

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ αρνούνται κάθε διαπραγμάτευση με τη Wikileaks, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζει την αμερικανική νομοθεσία. Υπογράμμισε ότι η ιστοσελίδα με τη δημοσίευση χιλιάδων απόρρητων εγγράφων θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή “αμέτρητων ανθρώπων” και αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση έχει επικοινωνήσει με εφημερίδες.
Αν οποιοδήποτε από τα έγγραφα, που αναμένεται να δημοσιοποιηθούν από την ιστοσελίδα, WikiLeaks διέρρευσε από κυβερνητικούς
αξιωματούχους χωρίς την κατάλληλη εξουσιοδότηση, δόθηκε “παραβιάζοντας τους αμερικανικούς νόμους και χωρίς να ληφθούν υπόψιν οι τεράστιες συνέπειες αυτής της πράξης", δήλωσε νομικός σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Ο Χάρολντ Κοχ, σε επιστολή του στον ιδρυτή του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάντζ και στο δικηγόρο του, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση επικοινώνησε με τις εφημερίδες The New York Times, The Guardian και Der Spiegel σχετικά με 250.000 έγγραφα που τους δόθηκαν από την ιστοσελίδα για δημοσίευση.
"Δεν θα διαπραγματευτούμε για τη δημοσιοποίηση των απορρήτων αμερικανικών εγγράφων, τα οποία βρίσκονται παράνομα στην κατοχή σας", πρόσθεσε ο Κοχ.
Ο Κοχ υποστηρίζει επίσης ότι η δημοσιοποίηση απορρήτων εγγράφων θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή "αμέτρητων αθώων ανθρώπων", δημοσιογράφων, υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μπλόγκερς και στρατιωτών και ότι αποτελεί κίνδυνο για τις τρέχουσες στρατιωτικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων κατά της τρομοκρατίας.
Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, ο Τζούλιαν Ασάντζ έστειλε επιστολή στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών την Παρασκευή στην οποία προσπαθεί να καθησυχάσει τους φόβους των ΗΠΑ ότι δημοσιοποίηση των εγγράφων αυτών θα θέσει σε κίνδυνο ανθρώπους.
Στην επιστολή του, ο ιδρυτής της Wikileaks ζητεί πληροφορίες για τους ανθρώπους "που μπορεί να αντιμετωπίσουν σοβαρό κίνδυνο" εξαιτίας των ενεργειών του ιστότοπου.
"Παρά τη βούλησή σας να προστατεύσετε τους ανθρώπους αυτούς, κάνατε το αντίθετο και θέσατε σε κίνδυνο τη ζωή πάρα πολλών ανθρώπων", απαντά ο νομικός σύμβουλος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...