Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


30 Δεκ 2010

«Δίδυμη Γη» προβλέπει το «Νew Scientist»

ΛΟΝΔΙΝΟ Τις προβλέψεις της για το 2011 δημοσίευσε η έγκυρη επιστημονική επιθεώρηση «Νew Scientist», με τους συντάκτες της να καταγράφουν τις εξελίξεις, τα επιτεύγματα και τις ανακαλύψεις που πιθανώς να πραγματοποιηθούν μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες. Στις πιο ενδιαφέρουσες καταγράφεται η πρόβλεψη ότι μέσα στο 2011 θα ξεκινήσουν τα τουριστικά ταξίδια στο Διάστημα. Σε
πρώτη φάση οι διαστημικοί τουρίστες θα εισέρχονται στα ειδικά σκάφη που κατασκευάζονται για αυτόν τον σκοπό και θα πραγματοποιούν διαδρομές λίγο έξω από την ατμόσφαιρα της Γης βλέποντας τον πλανήτη μας από ψηλά.

Η πρόβλεψη που όλοι εύχονται να πραγματοποιηθεί είναι εκείνη που κάνει λόγο για την ανάπτυξη νέων θεραπειών για σοβαρά προβλήματα όρασης και παραλύσεων με τη χρήση εμβρυϊκών βλαστικών κυττάρων.

Το «Νew Scientist» συμφωνεί με πολλούς επιστήμονες που έχουν διατυπώσει την πρόβλεψη ότι μέσα στο 2011 θα εντοπιστεί ένας πλανήτης με μέγεθος και- γιατί όχι;- και χαρακτηριστικά παρόμοια με εκείνα της Γης. Εχουν ήδη εντοπιστεί εκατοντάδες πλανήτες μακριά από το ηλιακό μας σύστημα και οι επιστήμονες αναζητούν εναγωνίως πλέον έναν πλανήτη που να μοιάζει με τη Γη.

Η πιο «ανατρεπτική» πρόβλεψη της επιθεώρησης είναι αυτή που αναφέρει ότι μέσα στο 2011 θα εμφανιστούν ρομποτικά alter ego μας τα οποία θα μας αντικαθιστούν στη δουλειά. Πρόκειται για ρομπότ που θα μπορεί να ελέγχει κάποιος από μακριά (π.χ. από το σπίτι του), τα οποία θα πηγαίνουν στους χώρους εργασίας και με τη βοήθεια του κατόχου τους θα εκτελούν τις εργασίες και τις υπηρεσίες που εκείνος παρέχει.

Τέλος, οι συντάκτες του «Νew Scientist» πιστεύουν ότι το 2011 η βιομηχανία των αυτοκινήτων θα βάλει σε μαζική παραγωγή τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που σήμερα έχουν περισσότερο πειραματική χρήση.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...