Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


8 Ιαν 2011

Μαζικοί θάνατοι πουλιών και ψαριών Ερωτηματικά έχουν προκαλέσει οι μαζικοί θάνατοι πτηνών και ψαριών σε ολόκληρο τον κόσμο. Χιλιάδες πουλιά και ψάρια εντοπίστηκαν νεκρά το σαββατοκύριακο της Πρωτοχρονιάς. Τι λένε οι ειδικοί

Μαζικοί θάνατοι πουλιών και ψαριών











Ερωτηματικά έχουν προκαλέσει οι μαζικοί θάνατοι πτηνών και ψαριών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Την περασμένη Κυριακή οι αρμόδιες Αρχές στο Αρκανσο συνέλεξαν από τους δρόμους 2.000 πουλιά και έστειλαν δείγματα για αναλύσεις. Σύμφωνα με ορνιθολόγο της τοπικής Επιτροπής Κυνηγιού και Αλιείας, «το σμήνος ίσως χτυπήθηκε από κεραυνό ή χαλάζι».



Η ίδια επιτροπή αναφέρει ως πιθανή αιτία και τα πρωτοχρονιάτικα πυροτεχνήματα που, όπως λένε, ενδέχεται να τρόμαξαν τα πουλιά... μέχρι θανάτου.
Το σκηνικό επαναλήφθηκε - αν και με πολύ λιγότερα πτηνά - σε Λουιζιάνα, Κεντάκι, Σουηδία και Νέα Ζηλανδία.
Μαζικοί θάνατοι πουλιών και ψαριών
Το σαββατοκύριακο της Πρωτοχρονιάς νεκρά ψάρια βρέθηκαν και σε διάφορα σημεία στις ακτές του Τσίζαπικ Μπέι, στο Μέριλαντ

Οπως ανέφερε την Παρασκευή η περιβαλλοντική υπηρεσία του Μέριλαντ, για το θάνατο των ψαριών φαίνεται ότι ευθύνεται η απότομη πτώση της θερμοκρασίας.
Σύμφωνα με τις Αρχές του Μέριλαντ, υπάρχει μια πολύ λογική εξήγηση για τους θανάτους των ψαριών στην περιοχή. "Η αιτία φαίνεται ότι είναι η γρήγορη πτώση της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με το μεγάλο πληθυσμό νεαρών στικτών ψαριών", είπε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας περιβάλλοντος, Τζέι Άπερσον.
Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο περασμένος Δεκέμβριος ήταν ο πιο ψυχρός της τελευταίας εικοσιπενταετίας, γεγονός που προκάλεσε στρες στα ψάρια τα οποία ήδη «ασφυκτιούσαν» λόγω του υπερπληθυσμού τους στα νερά του Τσέζαπικ.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την Daily Mirror, στις ακτές του Κεντ βρέθηκαν πάνω από 40.000 νεκροί κάβουρες καθώς και αστερίες και αστακοί. Οι ερευνητές τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα πιστεύουν ότι ευθύνεται το ψύχος που τους προκάλεσε υποθερμία
Τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί πολλά τέτοια επεισόδια που αφορούσαν όχι μόνο τα στικτά ψάρια αλλά συνολικά 2.900 είδη ψαριών. Η μεγαλύτερη ποσότητα νεκρών ψαριών, περίπου 15 εκατομμύρια, είχε βρεθεί τον Ιανουάριο του 1976.
Ανάλογα περιστατικά, αλλά σε μικρότερη κλίμακα, αναφέρθηκαν επίσης στην Ευρώπη, τη Βραζιλία και την Ασία.
Η πιο λογική εξήγηση ίσως είναι αυτή στην οποία κλίνει αρθρογράφος της Washington Post: «Όταν μία είδηση για νεκρά πουλιά φθάνει στα πρωτοσέλιδα, λίγα νεκρά πουλιά οπουδήποτε στον κόσμο φθάνουν και αυτά στα πρωτοσέλιδα».
Εξάλλου, όπως επισημαίνει, κάθε χρόνο υπολογίζεται πως πεθαίνουν μισό με ένα δισεκατομμύριο πουλιά, ενώ μαζικοί θάνατοι έχουν καταγραφεί αρκετές φορές τα τελευταία 20 χρόνια.
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...