Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


27 Φεβ 2011

Firefox: Τα 5 add-ons που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε εγκατάστασηΈνας από τους λόγους που ο firefox είναι τόσο αγαπητός σαν web browser είναι η ύπαρξη χιλιάδων add-ons, τα οποία εκτελούν πλήθος εργασιών, από το να ελέγχουν το e-mail μας και να κρύβουν τις διαφημίσεις, μέχρι να κατεβάζουν videos από το youtube ή να τρέχουν διάφορα σκριπτάκια. Εδώ παρουσιάζουμε μερικά που πιστεύουμε πως θα ήταν χρήσιμα σε κάθε χρήστη.

1. Adblock plus

Ως γνωστόν, η κινητήριος δύναμη του internet είναι η διαφήμιση. Κι ενώ όντως, θεωρητικά, η διαφήμιση είναι ωφέλιμη και για τον τελικό χρήστη, ενημερώνοντάς τον για νέα προϊόντα και υπηρεσίες, πολλές από τις διαφημίσεις στο internet ξεπερνούν τα όρια της βλακείας. Κλασικό παράδειγμα οι διαφημίσεις του τύπου "Μάθε πότε θα πεθάνεις", κάτι ανόητα iq tests, και, το χειρότερο, κάτι διαφημίσεις με ήχο, που αρχίζει να παίζει με το που φορτώνει η σελίδα.

Αν λοιπόν δεν αντέχετε όλα τα παραπάνω, το adblock plus είναι εδώ. Με μια απλή εγκατάσταση και το subscription σε μια ή περισσότερες καλές λίστες (οι δύο καλύτερες είναι η Easylist και η Fanboy, ενώ υπάρχει και η ελληνική void.gr, που είναι βασικά συμπληρωματική στην Easylist. Προσθέστε σε αυτά τη δυνατότητα να φτιάξετε τους δικούς σας κανόνες για την απόκρυψη διαφημίσεων και σε ελάχιστο χρόνο θα ξεχάσετε τι πάει να πει Banner.

2. Download statusbar

Η αλήθεια είναι πως ο download manager του firefox είναι λίγο άβολος, και το παραθυράκι του λίγο εκνευριστικό. Εγκαθιστώντας το Download Statusbar όμως, το πιθανότερο είναι να μην χρειαστεί να τον ξαναδείτε. Πλέον όλα σας τα download θα εμφανίζονται ακριβώς επάνω από τη statusbar, και μάλιστα με πλείστες δυνατότητες παραμετροποίησης για την εμφάνιση και τα στοιχεία που δείχνουν.

3. Gmail Manager

Είτε έχετε έναν ή περισσότερους λογαριασμούς στο Gmail, το Gmail manager μπορεί να τους αναλάβει όλους, δείχνοντάς σας τα νέα mail στην taskbar και βοηθώντας σας να κάνετε login στο gmail μόνο με ένα κλικ.

4.Tab Mix Plus

Ένα add-on που σας βοηθάει να παραμετροποιήσετε σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεστε τα tabs στον Firefox, ελέγχοντας ζητήματα όπως το tab opening, focus, closing, merging, την εμφάνιση των tabs, mouse gestures κλπ. Μία από τις δύο πιο χρήσιμες λειτουργίες του είναι ο Session Manager, που θυμάται όλα τα παράθυρα και τα tabs από την προηγούμενη φορά που έκλεισε ο firefox. Η δεύτερη χρησιμότερη λειτουργία του είναι το πιο εύκολο shortcut για το undo closed tab: αντι του control+alt+t που θέλει ο firefox, το Tab Mix Plus με control+F12 ανοίγει το τελευταίο tab που κλείσατε στο παράθυρο.

5. Linky

Το Linky πιθανώς να είναι το πιο άγνωστο χρήσιμο add-on, αλλά σε κάποιες κατηγορίες χρηστών είναι αναντικατάστατο. Συγκεκριμένα, σας επιτρέπει να ανοίξετε ταυτόχρονα σε tabs (ή παράθυρα) όλα τα link που έχετε επιλεγμένα σε μια σελίδα. Ανεκτίμητο όταν θέλετε να διαβάσετε πολλά άρθρα από ένα site. Αντίστοιχα, μπορείτε να ανοίξετε όλες τις εικόνες μιας σελίδας, μπορείτε να διαλέξετε επιμέρους link θέτοντας κάποιο φίλτρο και να αποφύγετε link τα οποία έχετε ήδη επισκεφτεί. Προσοχή, μόνο, ο αριθμός των link που ανοίγετε να είναι μέσα στις δυνατότητες του υπολογιστή σας (τουλάχιστον όσον αφορά τη μνήμη), για να μην κρασάρει ο firefox. Εν ολίγοις, αν τρέχετε windows XP με 128ΜΒ Ram, μην δοκιμάσετε να ανοίξετε 50 links ταυτόχρονα.  REAL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...