Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


3 Μαρ 2011

Όλι Ρεν: «Να τεθούν νέα κριτήρια στο επίδομα ανεργίας»



Περικοπή του επιδόματος ανεργίας σε όσους ανέργους διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία ή έχουν εισοδήματα από άλλες πηγές, ζήτησε σήμερα από την Ελλάδα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν.
Το αίτημα του Επιτρόπου έρχεται την ίδια στιγμή που ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε νέα αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων τον Ιανουάριο κατά 5,51%, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Συνολικά 689.558 άτομα είναι εγγεγραμμένα στο ταμείο ανεργίας και από αυτά τα 258.285 λαμβάνουν επίδομα, το οποίο θα πρέπει, ίσως να ελέγχει εκ νέου, βάσει νέων κριτήριων.

Απαντώντας ο Ολι Ρεν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή, υπογράμμισε ότι τα επιδόματα ανεργίας, όπως και άλλα κοινωνικού χαρακτήρα επιδόματα, θα πρέπει να δίδονται κατόπιν ελέγχου των περιουσιακών στοιχείων αλλά και άλλων εισοδημάτων του δικαιούχου.

«Με αυτόν τον τρόπο συνεχίζει θα υπάρξει καλύτερη στόχευση αλλά και δικαιότερη επίδραση του συστήματος των κοινωνικών επιδομάτων».

Στην απάντησή του ο Επίτροπος αναφέρει χαρακτηριστικά πως «ο προαναφερθείς έλεγχος των εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων μπορεί επίσης να εγγυηθεί τη διαθεσιμότητα πόρων για επενδύσεις σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης και τη λήψη εστιασμένων μέτρων για την αντιμετώπιση της ένδειας με στόχο την αποτελεσματική προστασία των πλέον ευάλωτων κοινωνικών ομάδων».

Το επίδομα ανεργίας είναι 454,25 ευρώ και χορηγείται για διάστημα από έξι έως δώδεκα μήνες αναλόγως με τις ημέρες εργασίας που είχε τα προηγούμενα έτη ο άνεργος.NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...