Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


29 Μαρ 2011

Ρήγμα στο φράγμα του Μόρνου Εξήντα μέτρα είναι το ρήγμα που δημιουργήθηκε σε αγωγό του Μόρνου


Νωρίς το απόγευμα έσπασε ο αγωγός του Μόρνου, ο οποίος μεταφέρει νερό στην Αθήνα από τον Μόρνο, στην περιοχή Σαράντη στο ύψος του Διστόμου. Δημιουργήθηκε ρήγμα εξήντα μέτρων.
Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση από την ΕΥΔΑΠ και διακόπηκε η παροχή νερού από τον ποταμό.
Οι κάτοικοι στην περιοχή Σαράντη έτρεξαν σε ψηλό σημείο του
χωριού, την ώρα που το έργο της Πυροσβεστικής είναι εξαιρετικά δύσκολο. Το νερό, που διαρρέει, ήταν όσο βρισκόταν στο κανάλι.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ, το πρόβλημα οφείλεται σε υποχώρηση του τμήματος του τοιχίου του καναλιού, στον οικισμό Πρόδρομος της Βοιωτίας.
Όπως υπογραμμίζει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, από την κατάρρευση του τοιχίου και τη διαρροή του νερού δεν δημιουργούνται προβλήματα στην ασφάλεια του πληθυσμού της περιοχής.
Σύμφωνα με την Εταιρεία το πρόβλημα με την υποχώρηση του τοιχίου του αγωγού δημιουργήθηκε λόγω των βροχοπτώσεων.
Προβλήματα υδροδότησης στην Αθήνα
Σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης της ζημιάς. Ανωμαλίες στην υδροδότηση περιοχών της Αθήνας, θα παρατηρηθούν λόγω της αποκατάστασης της βλάβης στον κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό από τον Μόρνο.
Από την ΕΥΔΑΠ ανακοινώνεται ότι θα σημειωθεί πτώση της πίεσης έως και πλήρης διακοπή της παροχής νερού από τις 7 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης, 31 Μαρτίου, στο δίκτυο ύδρευσης των περιοχών Χέρωμα, Κόρμπη, Μηλαδέζα του δήμου Βάρης, καθώς και των περιοχών Σκάρπιζα, Κίτσι και Βουρβάτσι του δήμου Κορωπίου.
Παρά την ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ,  ο γγ Δημοσίων Έργων, Γιάννης Οικονομίδης διαβεβαίωσε, ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την υδροδότηση της Αθήνας, αφού, μόλις διυληθεί το νερό, που υπάρχει στο κανάλι, από το σημείο της ζημιάς μέχρι την Αθήνα, η ΕΥΔΑΠ θα θέσει σε εφαρμογή τα συστήμα απάντλησης νερού από Υλίκη και Μαραθώνα .http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...