Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


29 Μαρ 2011

Πέρασε το μεσημέρι της Δευτέρας ραδιενεργό νέφος από την Αθήνα. Καμία επίπτωση στην υγεία μας λέει η Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας



Άκρως καθησυχαστικοί εμφανίστηκαν οι επιστήμονες σχετικά με τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων του λεκανοπεδίου της Αθήνας από την ποσότητα ραδιενεργού νέφους, που πέρασε το μεσημέρι από την ατμόσφαιρα της πρωτεύουσας, προερχόμενη από την Ιαπωνία. «Η ποσότητα του ραδιενεργού νέφους ήταν ένα εκατομμυριοστό της μονάδας» ανέφερε ο Πρύτανης του ΕΜΠ Σίμος Σιμόπουλος, προσθέτοντας πως «επρόκειτο για πάρα πολύ χαμηλό ποσοστό, άνευ σημασίας». Μάλιστα, επισήμανε πως «πριν από 4-5 χρόνια αυτή την ποσότητα δεν θα μπορούσαμε καν να την μετρήσουμε, σήμερα όμως επειδή η οργανολογία έχει εξελιχθεί κατέστη μετρήσιμη».

Να σημειωθεί ότι όπως έχουν επισημάνει στο παρελθόν διακεκριμένοι επιστήμονες οι βασικοί παράγοντες που διαμορφώνουν την κίνηση του ατμοσφαιρικού αέρα είναι η περιστροφή της γης γύρω από τον άξονά της, η ηλιακή ενέργεια, που απορροφά η ατμόσφαιρα και η επιφάνεια του εδάφους και η ανομοιομορφία του γήινου ανάγλυφου. Αυτοί οι τρεις παράγοντες δημιουργούν και εξαναγκάζουν τις αέριες μάζες να κινηθούν (λόγω της διαφορετικής πίεσης στην επιφάνεια της γης, η οποία δεν είναι ομοιόμορφη) και έτσι δεν ήταν δυνατόν να μην περάσει και από την χώρα μας ο «μολυσμένος» αέρας χωρίς ωστόσο να προκαλεί καμία ανησυχία στους ειδικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...