Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


8 Μαρ 2011

Σοβαρά προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα Χιόνια, κρύο και ισχυροί άνεμοι




Στην «κατάψυξη» έχει μπει η χώρα από το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας, με αποτέλεσμα να σημειωθούν σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές λόγω της κακοκαιρίας.

Ακόμη αργά χθες το βράδυ οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ αποφάσισαν να αναστείλουν τις προγραμματισμένες για σήμερα, Τρίτη, στάσεις εργασίας που είχαν εξαγγείλει, προκειμένου, όπως είπαν, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών να εξυπηρετηθεί καλύτερα το επιβατικό κοινό.

Στην Αττική κατά την διάρκεια της νύχτας, η Πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 13 κλήσεις για κοπές δέντρων από διάφορες περιοχές, ωστόσο εκτιμάται πως ο αριθμός αυτός θα ανέβει κατά την διάρκεια της ημέρας, καθώς συνεχίζονται οι δυνατοί άνεμοι.

Βλάβες προκλήθηκαν σε 13 γραμμές μέσης τάσης της ΔΕΗ σε βόρεια και βορειανατολικά προάστια της Αττικής, στον Υμηττό και την Πεντέλη.

Επίσης, λόγω χιονόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθος από το 22ο χιλιόμετρο (τελεφερίκ) και πάνω, στη λεωφόρο Διονύσου από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως την περιοχή Ανατολής στη Νέα Μάκρη, στην Επαρχιακή Οδό Αθηνών – Θηβών από το 4ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Θήβα δεν επιτρέπεται η κίνηση βαρέων φορτηγών και τα ΙΧ αυτοκίνητα κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ κλειστή είναι και η λεωφόρο Φυλής από το ύψος της Μονής Κλειστών στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια.

Στη Θεσσαλονίκη έχει διακοπεί η κυκλοφορία από την διασταύρωση Χορτιάτη προς Άγιο Βασίλειο ενώ μετ΄ εμποδίων γίνεται η κίνηση των οχημάτων σε αρκετές επαρχιακές οδούς σε Αχαΐα, Αιτωλία, Εύβοια, Ευρυτανία, Φωκίδα, Βοιωτία, Φλώρινα, Καστοριά, Πέλλα, Ημαθία, Χαλκιδική, Κιλκίς, Φθιώτιδα, Τρίκαλα, Λάρισα, Καρδίτσα και Μαγνησία.
Η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς που πρόκειται να ταξιδέψουν και να κινηθούν σε ορεινές περιοχές της χώρας να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Χωρίς ρεύμα από το βράδυ της ΚαθαράςΔευτέρας είναι η Σκιάθος και η Σκόπελος, λόγω της κακοκαιρίας.

Μετ' εμποδίων έγινε και η επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου, καθώς λόγω των χιονοπτώσεων διεκόπη η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας και στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θήβας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Υποδομών για τον εγκλωβισμό εκατοντάδων οδηγών το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας σε τμήματα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας αναφέρεται ότι «η διαχείριση, λειτουργία και ασφαλής κυκλοφορία στους αυτοκινητόδρομους που ανήκουν στην κατηγορία των παραχωρήσεων αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του κατά περίπτωση παραχωρησιούχου».

Ακόμη στην ανακοίνωση σημειώνεται πως: «Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για την κακοκαιρία που εκδηλώθηκε με έντονη χιονόπτωση, έπρεπε να ληφθούν υπόψη ώστε οι υπεύθυνοι να εκπονήσουν και να εφαρμόσουν αποτελεσματικό επιχειρησιακό σχέδιο.

»Τα μεγάλα προβλήματα που προέκυψαν, με τον πολύωρο εγκλωβισμό εκατοντάδων αυτοκινήτων και επιβατών εκτεθειμένων σε κίνδυνο, έδειξαν πως κάποιοι δεν έκαναν το καθήκον τους. Γι’ αυτό αναζητούνται ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση και θα αποδοθούν».

Απαγορευτικό απόπλου
Λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο πλοίου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στα περισσότερα λιμάνια της χώρας.

Απαγόρευση απόπλου ισχύει επίσης για τις περιοχές Πρίνου-Καβάλα, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Αρκίτσα-Αιδηψός και Βόλος-Σποράδες.

Τα δρομολόγια στη γραμμή Κεραμωτή-Λιμένας Θάσου γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Επίσης το πρωί της Τρίτης δεν πραγματοποιήθηκε το πρωϊνό δρομολόγιο από Κυλλήνη για Ζάκυνθο, ενώ δεν γίνονται τα δρομολόγια των μικρών σκαφών από Παλούκια για Σαλαμίνα.NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...