Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


22 Μαρ 2011

Προνόμια τέλος...



Την πλήρη κατάργηση όλων των προνομίων που απολαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και κυρίως οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ εξετάζει η κυβέρνηση. Προηγουμένως, θα υπάρξει λεπτομερής καταγραφή όλων των παροχών σε είδος ή χρήμα που λαμβάνει το προσωπικό διαφόρων προνομιούχων οργανισμών και υπηρεσιών του Δημοσίου.
Μέσα στους επόμενους μήνες θα ζητηθεί από το σύνολο των δημοσίων φορέων πλήρης αναφορά για τις δαπάνες που
προκαλούνται από την άσκηση "κοινωνικής πολιτικής".
Στο "μάτι" των επιτελών της κυβέρνησης έχουν τα μειωμένα τιμολόγια ρεύματος και νερού που πληρώνουν οι υπάλληλοι της ΔΕΗ της ΕΥΔΑΠ, η δωρεάν μετακίνηση των εργαζομένων όχι μόνο στα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και στον ΟΣΕ, αλλά και οι επιδοτήσεις που παίρνουν κατηγορίες υπαλλήλων, προκειμένου να πληρώνουν τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τις παιδικές κατασκηνώσεις.
Εκ βάθρων θα επανεξετασθεί και το καθεστώς χορήγησης στεγαστικών δανείων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Για παράδειγμα μελετάται να μην δίνονται δάνεια σε όσους υπαλλήλους έχουν υψηλό οικογενειακό εισόδημα ή να υπάρξει κλιμακωτή αύξηση των επιτοκίων αναλόγων των ετησίων αποδοχών.
Στο πλαίσιο αυτό θα περάσουν από "κόσκινο" και οι υπάλληλοι που παίρνουν επιδότηση ενοικίου, ενώ έχουν ικανές απολαβές με τις οποίες μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς τις οικογένειές τους.
Από το "μικροσκόπιο" των εμπειρογνωμόνων που θα καταγράψουν τα προνόμια και θα προτείνουν το "κόψιμο" αρκετών εξ αυτών ή το "ψαλίδισμα" άλλων, δεν θα γλιτώσουν ούτε οι πολύτεκνοι που εισπράττουν τα σχετικά επιδόματα χωρίς να τα έχουν πραγματική ανάγκη.
Στην περίπτωση αυτή, όπως και των υπαλλήλων που λαμβάνουν οικογενειακό επίδομα ενδέχεται να μπει ένα πλαφόν εισοδήματος, στο οποίο θα προσμετρηθούν κι άλλοι παράγοντες π.χ. αν είναι κάτοχοι σημαντικής ακίνητης περιουσίας ή ο/η σύζυγός τους έχει έσοδα από άλλες πηγές.
Το βέβαιο είναι ότι στην κυβέρνηση σε μια προσπάθεια περιορισμού των δημοσίων δαπανών, θεωρούν επιβεβλημένο το μέτρο περιορισμού των δικαιούχων διαφόρων επιδομάτων και κοινωνικών παροχών που παραπέμπουν σε άλλες εποχές όταν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο ήταν οι "παρίες" από άποψη μισθών. ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...