Με υδατοστεγή υλικά θα προσπαθήσουν τα ιαπωνικά συνεργεία να σφραγίσουν τη ρωγμή στη μονάδα της Φουκουσίμα, από την οποία νερό μολυσμένο με ραδιενέργεια χύνεται στη θάλασσα, καθώς δεν έφεραν αποτελέσματα οι απόπειρες να σφραγιστεί με τσιμέντο.
Οι εργάτες των συνεργείων της εταιρείας ξεκίνησαν σήμερα να αναπτύσσουν χημικά πολυμερή υλικά στο σημείο της ρωγμής για να σταματήσουν τη διαρροή ραδιενεργού νερού από το ρήγμα εύρους 20 εκατοστών, στον τσιμεντένιο αγωγό του αντιδραστήρα 2.
Σύμφωνα με νέες μετρήσεις της κρατικής επιτροπής επιστημόνων, τα επίπεδα ραδιενεργού ιωδίου-131, που ανιχνεύθηκε στο θαλασσινό νερό σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το πυρηνικό εργοστάσιο είναι τουλάχιστον διπλάσια από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια.
Σύμβουλος του ιάπωνα πρωθυπουργού Ναότο Κάν παραδέχτηκε στην ιαπωνική τηλεόραση πως θα χρειαστούν μήνες για να σταματήσει η διαρροή ραδιενέργειας από τους αντιδραστήρες του εργοστασίου Φουκουσίμα Νταϊίτσι.
Μια πλωτή εξέδρα, διαστάσεων 136 επί 46 μέτρα, αναμένεται τις επόμενες ημέρες στη θαλάσσια περιοχή απέναντι στο εργοστάσιο. Οι δεξαμενές της (χωρητικότητας 10.000 τόνων) θα απορροφήσουν το μολυσμένο νερό από τους αντιδραστήρες.
Δύο πλοία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού μεταφέρουν νερό που διοχετεύεται στα συστήματα ψύξης των αντιδραστήρων και στις δεξαμενές χρησιμοποιημένων καυσίμων. Σύμφωνα με την εφημερίδα Yomiuri Shimbun, 550 τόνοι νερού καταναλώνονται κάθε ημέρα στους αντιδραστήρες.NEA
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου