Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


26 Μαΐ 2011

Δεκάδες χιλιάδες συγκεντρωμένοι στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις Πλημμύρισαν το Σύνταγμα οι «Αγανακτισμένοι»

syntagma1 450x Η εθνική επανεκκίνηση ξεκίνησε από το ”Α”: 
Αγανάκτηση Σχετικό: Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! 50,000 ΚΟΣΜΟΣ 
ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

Συγκεντρωμένοι από τις 6 το απόγευμα παραμένουν δεκάδες χιλιάδες πολίτες στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και σε δεκάδες ακόμη ελληνικές πόλεις, διαδηλώνοντας ειρηνικά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας υπό τον τίτλο «Αγανακτισμένοι Πολίτες», οι οποίες οργανώθηκαν μέσα από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.


Με ένα πανό που γράφει το σύνθημα «Είμαστε ξύπνιοι. Τι ώρα είναι; Ώρα να φύγουν!», στα ισπανικά και τα ελληνικά, τουλάχιστον 20.000 άτομα -κυρίως νέοι- έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος, κατακλύζοντας όλους τους γύρω δρόμους.

Η προσέλευση των πολιτών είναι συνεχής. Κλειστή είναι η λεωφόρος Αμαλίας, μπροστά στη Βουλή. Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν σύνθηματα, όπως «κλέφτες-κλέφτες».
Συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα

Εκτός από την Αθήνα, αντίστοιχες συγκεντρώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη (συγκεντρώθηκαν τουλάχιστον 5.000 άτομα), στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, τα Χανιά, τα Ιωάννινα, τη Λάρισα, στον Βόλο, στην πλατεία Πάρκου στη Λαµία, στην Κέρκυρα και σε άλλες πόλεις.

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται είναι στα πρότυπα των διαδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στην Ισπανία τις τελευταίες ηµέρες. Οι κινητοποιήσεις οργανώθηκαν χθες µέσω του facebook και πολύ γρήγορα χιλιάδες πολίτες έστειλαν ηλεκτρονικά µηνύµατα υποστήριξης στις σελίδες που δηµιουργήθηκαν.

Μέχρι αργά το απόγευμα, η σελίδα «Αγανακτισµένοι στο Σύνταγµα» είχε συγκεντρώσει περισσότερα από 32.000 μέλη, ενώ ξεπερνούσαν τις 24.000 όσοι δήλωναν ότι θα συµµετάσχουν στην αντίστοιχη εκδήλωση της Θεσσαλονίκης µε τίτλο «Αγανακτισµένοι στον Λευκό Πύργο».

Τι πρεσβεύουν

«Η λέξη ''Αγανακτισμένοι'' δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο. Απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα. Χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας», γράφουν οι διαχειριστές της ομάδας «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα».

«Δηλώνουμε ειρηνικά την αγανάκτησή μας κατά της κρίσης. Κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες», τονίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...