Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


3 Μαΐ 2011

Θέλετε άδεια; Πληρώστε


thumb
Γράφει η Κουκίδα
Άλλο πάλι και τούτο. Προκρίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, βάσει του οποίου οι άδειες θα είναι πλέον άνευ απολαβών.
Στόχος, να κοπούν κι άλλο οι μισθοί στο δημόσιο, με δεύτερο στόχο η «λύση» αυτή να περάσει και στον ιδιωτικό τομέα, καταργώντας ουσιαστικά το δικαίωμα κάποιος να μην δουλεύει 365 μέρες τον χρόνο, 16 ώρες την ημέρα. Οι εμπνευστές της ιδέας λένε ότι έτσι οι
δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα παίρνουν μαζεμένες άδειες 3-4 εβδομάδων για να μην χάσουν ένα μηνιάτικο και έτσι θα δουλεύουν περισσότερο.
Εμ βέβαια, όταν σε πιάνει πανικός και βλέπεις μπροστά σου μόνο νούμερα τα οποία δεν πέφτουν με τίποτα, αρχίζουν να εμφανίζονται ιδιοφυείς ιδέες σαν κι αυτή. Χαράς ευαγγέλια για τους εργοδότες που πλέον βλέπουν τους εργαζομένους να μετατρέπονται σε ρομπότ. Θα δουλεύουν συνεχώς, με μισθούς πείνας, χωρίς ουσιαστική ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, άρα δεν θα τολμούν ούτε να αρρωστήσουν, μην χάσουν τη δουλειά τους, αφού ούτε αποζημίωση θα δίνεται ούτε εξηγήσεις για το εάν μια πιθανή απόλυση είναι δικαιολογημένη ή όχι. Αν θέλει κάποιος να ξελαμπικάρει και να πάει διακοπές τότε θα πρέπει να βρει έξτρα χρήμα για να καλύψει όχι μόνο τις διακοπές του (αφού δώρα τέλος) αλλά και τον μισθό που θα χάσει. Βρε τι μου θυμίζει αυτό το μοντέλο, τι μου θυμίζει. This is China calling.
Και ενώ οι τροϊκανοί έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι ξένοι επενδυτές δεν πρόκειται να πατήσουν το πόδι τους στην Ελλάδα, άρα πρέπει να επανακάμψει η παραγωγική τάξη της χώρας μας, κοντόφθαλμες και αριθμολάγνες ιδέες σαν κι αυτή φροντίζουν να βάλουν την ταφόπλακα στην μεσαία τάξη. Και βεβαίως κάτι τέτοιο θα έχει συνέπειες στις προσπάθειες για ανάκαμψη από την ύφεση που υποτίθεται είναι το μέγα ζητούμενο! Βρε δεν υπάρχει κανένας νοήμων σε αυτήν την κυβέρνηση να βάλει φρένο και να ζητήσει ένα υγιές πλάνο επιστροφής στην ανάπτυξη; Δεν είναι δυνατό να λες από τη μία ότι για να ξεφύγουμε από την κρίση πρέπει να σημειώσουμε πρωτογενή πλεονάσματα 5-6% για πέντε χρόνια συνεχόμενα και από την άλλη να λαμβάνεις μέτρα που θα έχουν αντίθετα αποτελέσματα. Αλλά, δυστυχώς, για ακόμα μια φορά την κυβέρνηση νοιάζει να διασφαλιστεί πολιτικά ο όρος «το χρέος είναι βιώσιμο» , που νομικά είναι και το ζητούμενο για να εκταμιεύονται οι δόσεις των δανείων, χωρίς να υπάρχει πλάνο για να είναι όντως το χρέος βιώσιμο. Λέγεται στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος ετοιμάζεται να πατήσει γκάζι, παρουσιάζοντας μια διαφορετική οικονομική πλατφόρμα για την εξέλιξη του μνημονίου. Ελπίζουμε ότι ο στόχος του είναι η αποφυγή της πτώχευσης διαρκείας και όχι η ανάληψη θέσεως στην μετά - Παπανδρέου εποχή. ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...