Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


17 Μαΐ 2011

Ο παράδεισος είναι ένα παραμύθι...


Ο Στίβεν Χόκινγκ πάσχει από πλευρική αμυοτροφική σκλήρυνση από τα 
21 του χρόνια, όταν οι γιατροί τού είχαν δώσει μόνο λίγα χρόνια ζωής



«Ο παράδεισος είναι για όσους φοβούνται το σκοτάδι». Με αυτήν τη φράση προκάλεσε για ακόμη μία φορά ο διάσημος φυσικός Στίβεν Χόκινγκ, ο οποίος εδώ και σχεδόν μισό αιώνα «φλερτάρει» με τον θάνατο. Σε συνέντευξή του στη βρετανική «Guardian» ο πρώην λουκασιανός καθηγητής Μαθηματικών και Θεωρητικής Φυσικής του Κέιμπριτζ μίλησε για το πώς βλέπει τη ζωή και τον θάνατο εν όψει της διάσκεψης της Google Zeigeist στο Λονδίνο.

«Ζω με την προοπτική του πρόωρου θανάτου τα τελευταία 49 χρόνια. Δεν φοβάμαι τον θάνατο, αλλά δεν βιάζομαι και να πεθάνω. Εχω τόσα πολλά να κάνω» εξομολογήθηκε ο επιστήμονας, ο οποίος πάσχει από πλευρική αμυοτροφική σκλήρυνση από νεαρή ηλικία (στα 21 του χρόνια), όταν οι γιατροί τού είχαν δώσει μόνο λίγα χρόνια ζωής.
«Θεωρώ τον εγκέφαλο έναν υπολογιστή που θα σταματήσει να λειτουργεί όταν καταρρεύσουν τα εξαρτήματά του» δήλωσε ο συγγραφέας του βιβλίου «Το Χρονικό του Χρόνου» (1988). «Δεν υπάρχει παράδεισος ή ζωή μετά θάνατον για κατεστραμμένους υπολογιστές. Αυτό είναι ένα παραμύθι για όσους φοβούνται το σκοτάδι», τόνισε.
Δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί αντιδράσεις για τις αντιλήψεις του περί ζωής και θείου. Στο παρελθόν έχει ξανακάνει σχόλια περί θρησκείας, ενώ το 2010 το βιβλίο του «Το Μεγάλο Σχέδιο», όπου υποστηρίζει ότι «δεν δημιούργησε ο Θεός το σύμπαν αλλά οι νόμοι της φυσικής», είχε πυροδοτήσει κύμα αντιδράσεων μεταξύ των θρησκευτικών ηγετών.
Οταν ο δημοσιογράφος της «Guardian» τού έθεσε το ερώτημα πώς πρέπει να ζούμε, ο φυσικός απάντησε: «Πρέπει να αναζητούμε την ύψιστη αξία των πράξεών μας».
Ως εισηγητής στη διάσκεψη στη βρετανική πρωτεύουσα, ο Χόκινγκ θα απαντήσει στο ερώτημα «Γιατί βρισκόμαστε εδώ;» εξηγώντας ότι μικρές κβαντικές διακυμάνσεις στα πρώτα στάδια του σύμπαντος άνοιξαν τον δρόμο για την εξέλιξη της ανθρώπινης ζωής ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...