Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


10 Μαΐ 2011

Πανελλαδική διαμαρτυρία

Στο χρόνο του Μνημονίου και των περικοπών και ενόσω πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι η χώρα οδεύει σε νέα, πιο αυστηρή, διαδικασία επιτήρησης -λόγω αποτυχίας των πολιτικών που εφαρμόστηκαν, της ύφεσης και της ανεργίας που αυτές πυροδότησαν- οι εργαζόμενοι διατρανώνουν αύριο την αντίθεσή τους στις μονομερείς θυσίες και τα άδικα μετρα.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα σε μαζική συμμετοχή έτσι ώστε μέσα από τη νέα γενική απεργία:
- Να ακυρώσουμε τις αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές.
- Να επιβάλουμε το σεβασμό και την ικανοποίηση των δικαιωμάτων μας.
- Να αποκρούσουμε τις πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού.
Νέο κεφάλαιο στις εργατικές διεκδικήσεις αναδεικνύονται οι εργασιακές σχέσεις, οι απολύσεις, η μείωση των επικουρικών συντάξεων και η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.
«Οι αποφάσεις της κυβέρνησης και οι απαιτήσεις του Μνημονίου και των τροϊκανών για την άμεση και την όσο όσο εκποίηση των ΔΕΚΟ στρατηγικής σημασίας και κοινωνικής ωφέλειας, με την ταυτόχρονη εκχώρηση του management, μας βρίσκει ριζικά και κατηγορηματικά αντίθετους» αναφέρει η διακήρυξη της ΓΣΕΕ εν όψει της αυριανής κινητοποίησης. «Μια τέτοια πολιτική αποδυναμώνει το ρόλο του κράτους παραδίδοντας κερδοφόρες δραστηριότητες του Δημοσίου στις κερδοσκοπικές διαθέσεις των ιδιωτών και τους εργαζόμενους στην κλίνη του Προκρούστη» καταλήγει η ΓΣΕΕ.
Στις προτεραιότητες που θέτει η ΓΣΕΕ μεταξύ άλλων βρίσκονται:
- Η επαναφορά των 13ης και 14ης συντάξεων. Η κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών διατάξεων, πάταξη της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, επιστροφή όλων των ληστευθέντων από τα δομημένα ομολόγα.
Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων έχει οριστεί για τις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως, όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν και απεργοί από τις γύρω περιοχές, όπως και οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ που θα κατεβούν στην Αθήνα με πούλμαν. Για την προσέλευση των απεργών στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση, τα μπλε λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά αύριο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ ο Ηλεκτρικός θα κινείται κανονικά από τις 10 π.μ. μέχρι τις 5 μ.μ. Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθεί μία ώρα νωρίτερα (10 π.μ.) στην Ομόνοια.
* Εκτός από την αυριανή κινητοποίηση λόγω της πανελλαδικής απεργίας, οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο έχουν προγραμματίσει και για σήμερα στάση εργασίας. Ετσι οι συρμοί του ΗΣΑΠ θα ακινητοποιηθούν από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα. *ENET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...