Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


7 Μαΐ 2011

Η Ντορούλα, οι κάλπες και ο Τοτός


thumb

Tο πιο σύντομο ανέκδοτο που κυ­κλοφορεί στους διαδρόμους της Βουλής είναι ότι η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη ζητάει... εκλογές. Και πώς να μη γελούν και να μην αστειεύονται φίλοι και εχθροί, αλλά κυρίως οι πρώ­ην συνοδοιπόροι της στη Ν.Δ., αφού, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, το κόμμα της πρώην υπουργού μετά βίας συγκεντρώνει ένα ποσοστό από 1,5% έως και 2,5% και άρα η είσοδός της στη Βουλή είναι αμφίβολη.
Παρ’ όλα αυτά η Μπακογιάννη προ­χώρησε τη σκέψη της και τάχθηκε
υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας με τα δυο μεγάλα κόμματα εφόσον δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνη­ση στις επόμενες εκλογές. «Θα κάνω ό,τι εντολή μου δώσει ο ελληνικός λα­ός» δήλωσε με τον ανάλογο στόμφο η αρχηγός της ΔΗ.ΣΥ. επιφυλάσσοντας για τον εαυτό της τον ρόλο του... ρυθ­μιστή!
Με άγχος
Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική. Όλο το τελευταίο διάστημα η πρώην υπουργός αντιμετωπίζει τη θλιβερή πραγματικότητα των δημοσκοπήσεων με ιδιαίτερο άγχος. Με τον φόβο μά­λιστα των πρόωρων εκλογών αποφά­σισε να κάνει αυτό που ξέρει καλύτε­ρα από τον καθένα και που δεν είναι τίποτε άλλο από τις δημόσιες σχέσεις και την επικοινωνία.

Θα έλεγε κάποιος ότι ξεκινάει ένα μπαράζ  συνεντεύξεων  προκειμένου να τη... θυμηθεί ο κόσμος, αφού, όπως φαίνεται, ένα μεγάλο μέρος από τη λάμψη της έχει θαμπώσει μετά την ταύτισή της με την πολιτική του μνημο­νίου που ακολούθησε η κυβέρνηση.
Έτσι την Τρίτη έδωσε συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία, αφού αναφέρ­θηκε στο κυβερνητικό έργο λέγοντας ότι «η κυβέρνηση δεν κυβερνά, η κυ­βέρνηση παραπαίει, ο πρωθυπουργός απλά παρακολουθεί τους υπουργούς του, οι θυσίες κινδυνεύουν να πάνε χαμένες», κατέληξε λέγοντας: «Εάν η κυβέρνηση δεν μπορεί, υπάρχει ο δρόμος των εκλογών. Είναι υποχρέω­ση του πρωθυπουργού να πάρει πρω­τοβουλίες εθνικής συνεννόησης».

Και για όσους δεν κατάλαβαν, την επομένη επανήλθε με συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM και δήλωσε παρούσα για την πε­ρίπτωση που υπάρξει οικουμενικό σχήμα. «Αρκεί να βρίσκεται το κόμμα της στη Βουλή» λένε γαλάζια στελέ­χη, τα οποία εμφανίζονται ιδιαίτερα ανακουφισμένα από τα ποσοστά που συγκεντρώνει στις δημοσκοπήσεις η Δημοκρατική Συμμαχία.
Η πρώην υπουργός, αναλαμβάνο­ντας πάλι την υπεράσπιση της κυβέρ­νησης για την εφαρμογή του μνημονί­ου, επιτέθηκε στον... αιώνιο αντίπαλό της Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι «η αντιπολίτευση δεν στηρίζει αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Ο Σαμαράς ακολου­θεί τον δρόμο της σιωπής στο εξωτε­ρικό και της άρνησης στο εσωτερικό». Και κατέληξε λέγοντας ότι «Χάρι Πότερ δεν υπάρχουν ούτε στην πολιτική ούτε στην οικονομία».
Σε ό,τι αφορά το θέμα της απογρα­φής, το οποίο προέκυψε από την επί­σημη αποδοκιμασία εκ μέρους της σημερινής ηγεσίας της Ν.Δ., η Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι επρόκειτο για κεντρική πολιτική δέσμευση και χα­ρακτήρισε σαχλαμάρες τα περί προ­σωπικής επιλογής του Γιώργου Αλογοσκούφη. ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...