Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


13 Μαΐ 2011

Η αγριότητα προστασίας του πολίτη ΜΑΤωσε ξανά τον κόσμο

Ανανδρα. Χωρίς έλεος. Ξυλοκοπούσαν όποιον έβρισκαν στο πέρασμά τους, με ό,τι μέσο διέθεταν. Με το μεταλλικό μέρος των αναποδογυρισμένων τους κλομπ. Καρφώνοντας τις ασπίδες τους. Κλοτσώντας λυσσασμένα με τα άρβυλα, και δίνοντας μπουνιές.
Χτυπούσαν ανεξέλεγκτα. Σε κεφάλια, πρόσωπα, κορμό. Γυναίκες, νεαρότερης και μεγαλύτερης ηλικίας, άνδρες... Διαδηλωτές
πεσμένους στο έδαφος, που προσπαθούσαν να αναπνεύσουν, ανίκανοι να αντιδράσουν, μετά την «καταιγίδα» χημικών που εξαπέλυσαν. Και λειτούργησαν περισσότερο σαν συμμορία, παρά σαν αστυνομικοί, ακόμη κι αν πρόκειται για ένστολους που υπηρετούν στα ΜΑΤ.
Οι «προστάτες του πολίτη με τα χακί», αιματοκύλισαν την πορεία της Τετάρτης, χωρίς καν να υπάρξουν τα «φοβερά επεισόδια» για τα οποία οι ίδιοι είχαν μιλήσει στους καταστηματάρχες πριν ξεκινήσει η πορεία.
Σε μια επίδειξη πρωτοφανούς βαρβαρότητας, έστειλαν στο νοσοκομείο -σε «βαριά, προθανάτιο κατάσταση»- τον 31χρονο διαδηλωτή που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, και δεκάδες ακόμη (άλλους με σοβαρότερα και άλλους με ελαφρότερα τραύματα στο κεφάλι, και όχι μόνο, καθώς και άλλους με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα).
Αφορμή για όλα αυτά στάθηκαν οι επιθέσεις με πλαστικά μπουκάλια νερού και πέτρες που εκτοξεύτηκαν κατά των διμοιρίων των ΜΑΤ, που βρίσκονταν απέναντι από τη Βουλή, μπροστά από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάννια».
Οι χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, που έπεφταν εκεί, δεν διέκοψαν την πορεία που είχε περάσει μπροστά από τη Βουλή και κινούνταν προς τα Προπύλαια, μέσω της Πανεπιστημίου. Γύρω στις 2 μετά το μεσημέρι, και ενώ μεγάλος όγκος διαδηλωτών βρισκόταν ανάμεσα από τις οδούς Βουκουρεστίου και Αμερικής, οι άνδρες των ΜΑΤ πραγματοποίησαν συγχρονισμένη επίθεση με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, κυκλώνοντας τα μπλοκ από όλες τις πλευρές. Αφορμή για την «καταιγίδα δακρυγόνων» στάθηκε περιορισμένη επίθεση με πέτρες δυο-τριών νεαρών, που βρίσκονταν στα πλαϊνά της πορείας, κατά των αστυνομικών δυνάμεων.
Με κομένη την ανάσα
Η εκτεταμένη χρήση χημικών έπνιξε τους διαδηλωτές, που άρχισαν να τρέχουν προς όλες τις κατευθύνσεις μη μπορώντας να δουν ή να ανασάνουν. Κάποιοι έπεσαν στο έδαφος, κάποιοι ποδοπατήθηκαν. Και τότε οι άνδρες των ΜΑΤ άρχισαν να χτυπούν ανηλεώς όποιον έβρισκαν μπροστά τους, αλλά να πραγματοποιούν και συλλήψεις στο σωρό.
Η βίαιη επίθεση έριξε λάδι στη φωτιά. Τότε «έπεσαν» και οι πρώτες μολότοφ. Αλλόφρονες διαδηλωτές άρχισαν να τρέχουν προς την Ομόνοια, την ίδια στιγμή που νεαροί ανταπαντούσαν με πέτρες στις ρίψεις χειροβομβίδων κρότου-λάμψης (νέας παραλαβής και είδους - προκαλούν λάμψεις και έξι αλλεπάλληλες εκρήξεις, δημιουργώντας παράλληλα παραπέτασμα καπνού) και τα χημικά.
Ενταση επικράτησε και στα Εξάρχεια, όπου για περίπου δυο ώρες ήταν σε εξέλιξη ο γνωστός πετροπόλεμος νεαρών με τους άνδρες των ΜΑΤ. Η περιοχή πνίγηκε στα χημικά και η ένταση εκτονώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα.
Στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. έκανε λόγο για 15 τραυματίες αστυνομικούς από επιθέσεις και 30 προσαγωγές, από τις οποίες οι 12 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Σύμφωνα με τον απολογισμό, προκλήθηκαν ζημιές στην τζαμαρία καταστήματος πρόχειρου φαγητού και στα παράθυρα τριών αυτοκινήτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τις 4 μετά το μεσημέρι της Τετάρτης η ΕΛ.ΑΣ. διατεινόταν πως δεν γνώριζε το παραμικρρό για τραυματισμούς πολιτών. *ENET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...