Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


11 Μαΐ 2011

Στροφή στα µικρά και φθηνά





Στροφή στα µικράκαι φθηνά µεταχειρισµένα µοντέλαέχουνκάνει οι υποψήφιοι αγοραστές τον τελευταίο χρόνο. Σύµφωναµε τον κ. Απόστολο Πετιµεζά,πρόεδρο τουΣΕΕΑΕ (Σύνδεσµος Εµπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδας) τους τελευταίους µήνες τα µοντέλα µικρού κυβισµού γίνονται ανάρπαστα σε αντίθεση µε τα µεγάλα και πολυτελή µοντέλα που παραµένουν απούληταγια µεγάλο χρονικό διάστηµαστις µάντρες των εµπόρων µεταχειρισµένων αυτοκινήτων. «Τουψηλόκόστοςσυντήρηση ς τωναυτοκινήτων,το αµφίβολο φορολογικόπεριβάλλον, τα δυσβάσταχτα τέλη κυκλοφορίας
σε συνδυασµό µε τιςπολύ υψηλέςτιµές καυσίµων έχουν στρέψει τουςυποψήφιους αγοραστές µεταχειρισµένουαυτοκινήτου στα µικρά µοντέλα» επισηµαίνει οκ. Πετιµεζάς.

Συγκεκριµένα,τα µοντέλαµε κυβισµό έως και 1.20

0 κ.εκ. είναι αυτά πουζητάνε περισσότερο οι υποψήφιοι αγοραστές. Ιδιαίτερη προτίµηση δείχνουνστα µικρά της Hyundai,το VW Polo, το Fiat Panda και τα γαλλικά Peugeot 107 και Citroën C1.

Ο κ. Πετιµεζάς τόνισε και το γεγονός ότι τα µεγάλουκυβισµού αυτοκίνητα (όπως ταπολυτελήτετρακίνητα αλλά και οι λιµουζίνες) έχουν γίνει πιοφθηνά και από τη Γερµανία. «Είναι κάτιπου κανείς δεν µπορούσε νατο φανταστεί. Κάποτε πηγαίναµε να αγοράσουµε ένα πολυτελές µοντέλο από τη Γερµανία καιτώρα έρχονται από άλλα κράτη για να αγοράζουν φθηνά πολυτελή µοντέλα από την Ελλάδα. Οι τιµέςτους έχουν πέσει κατακόρυφα και σε αυτό φταίει και η ραγδαία άνοδος του κόστους συντήρησής τους».

Στην αγορά βέβαια δεν λείπουν και τα παζάρια. Οι υποψήφιοι αγοραστές προσπαθούν να πετύχουν ευνοϊκό διακανονισµό απευθείας µε τον έµπορο και να αποφύγουν τα τσουχτερά επιτόκιατων τραπεζών που θα επιβαρύνουνακόµη περισσότεροτο κόστος αγοράς ενός µεταχειρισµένουαυτοκινήτου.NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...