Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


3 Μαΐ 2011

"Κίνδυνος έκρηξης": Η λαθρομετανάστευση σε κρίσιμη μάζαΑφορμή για αυτό το κείμενο υπήρξε η πρόσφατη αναταραχή στη πόλη της Ηγουμενίτσας, όταν ένα μεγάλο πλήθος λαθρομεταναστών και μετά από τις συμπλοκές μεταξύ τους, άρχισε να σπάει και να βιαιοπραγεί οπλισμένο με ξύλα, με πέτρες μέχρι και τσεκούρια κάνοντας επιθέσεις εναντίον περιουσιών και απειλώντας ακόμη και αυτή τη ζωή Ελλήνων πολιτών. Βεβαίως πολλά και χειρότερα συμβαίνουν και σε άλλες περιοχές της χώρας.  
Στο παρελθόν συχνά  "ακούστηκαν φωνές", όπως και τώρα, που αν και προερχόμενες από διαφορετικές ιδεολογικές κατευθύνσεις, προειδοποιούσαν για τους σημαντικούς εθνικούς κινδύνους που μας περιμένουν από την αθρόα εισβολή μεταναστών. Ωστόσο καθώς φαίνεται, κανείς δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικά αρνητική είναι μία τέτοια εξέλιξη για το Ελληνικό έθνος.
Και ενώ ο μικρός «ελληνικός τιτανικός» έχει σχεδόν βυθιστεί αφήνοντας απέξω ίσα-ίσα να φαίνονται μόλις και μετά «βίας» κάποια μέρη από το ναυάγιο του, εμείς περί άλλων τυρβάζουμε. Άλλοι ομιλούμε για την κακή οικονομία, άλλοι βλέπουμε σημαντικά προβλήματα με τα γειτονικά βορείως κράτη (ή και κρατίδια) κ.ο.κ. Ωστόσο κανένα από αυτά τα προβλήματα, δεν είναι τόσο σημαντικό εφόσον όλα είναι πραγματικά αναστρέψιμα.
Διαβάστε εδώ την πρόσφατη συνέντευξη του Δήμαρχου Ηγουμενίτσας κ. Κάτσινου
Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο [1].
Στο παρελθόν κάποια έθνη ή φυλές ολάκερες, αφανίστηκαν διότι όταν έπρεπε δεν κατανόησαν την ανάγκη να υπερασπιστούν τη συνέχεια τους. Και είναι πολλές σήμερα οι εντεταλμένες «σειρήνες» που προσπαθούν με διάφορα τεχνάσματα να μας πείσουν για το πόσο καλές είναι οι πολύ-πολιτισμικές κοινωνίες.
Μας λένε συχνά, δείτε την Αμερική! Πόσο αρμονικά ζουν εκεί όλες οι φυλές του κόσμου!!! Ωστόσο αυτοί οι ίδιοι ψεύτες, οι αποδομητές, δεν κάνουν καν το κόπο να μας πουν τι πραγματικά έγιναν οι πρότεροι των ευτυχισμένων σήμερα αμερικανών, τι απέγιναν δηλαδή οι ιθαγενείς ινδιάνοι...
Μα τι να μας πουν; Πώς μία ολάκερη φυλή, από το βορρά περίπου στην Αλάσκα, μέχρι κάτω στην άλλη άκρη, τη Γη του πυρός, και λόγω ακριβώς των νεοφερμένων ευρωπαίων μεταναστών και των αφρικανών δούλων τους, ολοσχερώς αφανίστηκε;
Δεν υπήρξε ποτέ στην ιστορία προηγούμενο όπου ένα έθνος να εξαφανίστηκε άμεσα από αιτία πολέμου. Και αν έγινε κάτι τέτοιο, έγινε εφόσον πρωτύτερα υπήρξε αδιαφορία.
Για παράδειγμα, δεν έφτασαν αιφνιδίως ως αλεξιπτωτιστές οι Τούρκοι μπροστά από τα τείχη της βασιλεύουσας την οποίαν κατόπιν και με ευκολία άλωσαν. Αντιθέτως στην αρχή, αργά-αργά και δήθεν ειρηνικά ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στα όρια του τότε βυζαντίου και έγιναν ανεχτοί. Το ίδιο μήπως δεν έγινε και με τους βόρειους σημερινούς γείτονες μας.
ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ.
Όλα στο μίξερ, και ότι μας βγάλει. Σήμερα εκατομμύρια είναι οι μετανάστες που με την ανοχή μας εγκαταστάθηκαν στη χώρα μας. Υπολογίζεται πως πάνω από το 33% του αντίστοιχου –ηλικιακά- πληθυσμού της χώρας αποτελείται αυτή τη στιγμή από (λαθρο) μετανάστες.
Δεν ήρθαν για να μείνουν... θα φύγουν.
Είναι και αυτό ένα από τα συνηθισμένα ψευδο-επιχειρήματα που έχουν για να μας αποκοιμίσουν εντελώς διότι ιστορικά οι μεταναστεύσεις ποτέ δεν είχαν αναστροφή, εκτός από ελάχιστες σύγχρονες όσον και οργανωμένες (βλ. νότιες χώρες προς Γερμανία). Ωστόσο η ιστορία επιβεβαιώνει.. Οι Βούλγαροι και οι σκοπιανοί δεν επέστρεψαν ποτέ στη ασιατική κοιτίδα τους. Οι Έλληνες του πόντου αλλά και της Σμύρνης παρόλο που έμεναν εκεί χιλιάδες χρόνια, δεν έφυγαν ποτέ παρά μόνο όταν άρχισε η γενοκτονία τους. Το ίδιο και με τους Έλληνες της πόλης.
Η ίδια η σημερινή πατρίδα μας, μέχρι το 1821 (για την Ήπειρο και Μακεδονία μέχρι το 1912), ήταν γεμάτη από φυλές Αλβανών, Τούρκων, Σλάβων, ακόμη και Αιγύπτιων. Και αυτοί οι τότε δυνάστες μας, μακροχρόνιοι «μετανάστες» και αυτοί, αναγκάστηκαν και έφυγαν μετά από την επικράτηση της παλιγγενεσίας μας.
Ο πληθυσμός της Αμερικής, ολοένα και αυξάνεται, κανείς δε γυρίζει πίσω από εκεί, πολύ περισσότερο αν είναι 2ης η 3ης γενιάς.
Επιτέλους ας αποφασίσουμε τι θέλουμε. Θέλουμε να μείνουμε Έλληνες; ή θέλουμε να μπούμε οριστικά στο μίξερ, και να βγούμε ένα μίγμα ελληνο – σομαλο – πακιστανό- αφγανών; [2] Ας διαλέξουμε γνωρίζοντας ωστόσο πως αν κάνουμε αυτή την τελευταία ανόητη επιλογή, δε θα μας αξίζει στο μέλλον καμία εκ νέου απελευθέρωση.
Να μην περιμένουμε από τους κρατούντες, όλοι αυτοί που μας κυβερνούν είναι από άλλο "μέρος"...
HellasOnTheWeb

Σημειώσεις
1. Το ηχητικό απόσπασμα προέρχεται απο εγγραφή μας, που έγινε απο πρωτογενές υλικό προερχόμενο απο το ραδιο Ηγουμενίτσα 89.2 FM.
2.  Δεν έχουμε καμία εμπάθεια με όλους αυτούς τους πληθυσμούς, δεν έχουμε όμως και κανένα πολιτιστικό κοινό μαζί τους. Και όπως δεν επιθυμούμε να κάνουμε οπισθοδρόμηση 200 και βάλε χρόνων, φτάνοντας σε εποχές όπου εμείς οι ίδιοι οι έλληνες, χωρίς καμία παιδεία σπρωχνόμαστε σαν τα ζώα για να  μπουμε πρωτοι στη σειρά. Όπως δε θέλουμε να μοιασουμε στον πιο άσχημο εαυτό μας, κατα τον ίδιο τρόπο δεν επιθυμούμε κανένα κοινό μαζι τους.  ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...