Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


6 Μαΐ 2011

DNΑ, ΕΥΠ «έδειξαν» τους δράστες στου Ρέντη Σε 14 συλλήψεις προχωρά η ΕΛΑΣ - Επίσημες ανακοινώσεις στις 16.00


DNΑ, ΕΥΠ «έδειξαν» 
τους δράστες στου Ρέντη


Σε 14 συλλήψεις αναμένεται να προχωρήσει η ΕΛΑΣ για το μακελειό στην περιοχή του Ρέντη την 1η Μαρτίου, με θύματα δύο άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Σύμφωνα με ασφαλείες πληροφορίες, δύο από αυτά τα άτομα ενέχονται στην ενέδρα που έστησαν κακοποιοί κατά των αστυνομικών που τους καταδίωκαν μετά από ληστεία περιπτέρου στο Μενίδι.


Συνολικά, από χθες το απόγευμα όταν και ξεκίνησε η επιχείρηση της Αστυνομίας, έχουν προσαχθεί 35 άτομα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Δύο εξ αυτών σχετίζονται άμεσα με το μακελειό και τη δολοφονία των δύο αστυνομικών, ενώ οι υπόλοιποι ενέχονται σε κύκλωμα κλοπών αυτοκινήτων. Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες του μακελειού είχαν χρησιμοποιήσει ένα κλεμένο τζιπ μάρκας Volvo, το οποίο είχε κλαπεί μαζί με άλλα επτά από αντιπροσωπεία αυτοκινήτων της Νέας Ερυθραίας. Επίσης, μεταξύ των προσαχθέντων περιλαμβάνονται και μέλη, κατά την ΕΛΑΣ, συμμορίας ληστών σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Οι προσαχθέντες είναι στη συντριπτική πλειονότητά τους αλλοδαποί - από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ και την Αλβανία - ενώ μεταξύ τους υπάρχουν και Ελληνες που ενέχονται στις ληστείες. Ολοι κρατούνται στην Ασφάλεια Αττικής στο πλαίσιο των ερευνών για τη σύλληψη των δραστών της ενέδρας κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στο Ρέντη, που στοίχισε τη ζωή των δύο νεαρών αστυνομικών.

Επίσημες ανακοινώσεις από την Ασφάλεια αναμένονται σήμερα το απόγευμα, στις 16:00. Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών μετείχαν και αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ενώ εσπευσμένα επέστρεψε το πρωί από την Κύπρο, όπου είχε μεταβεί για επίσκεψη, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Ελευθέριος Οικονόμου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εντοπισμός των δραστών προήλθε από δύο κρίσιμα στοιχεία: από τηλεφωνικές υποκλοπές μέσω του γνωστού συστήματος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, αλλά και από την ανάλυση δείγματος DNA που βρέθηκε σε κηλίδες αίματος, κοντά στο σημείο όπου οι δράστες εγκατέλειψαν το κλεμένο Volvo.

Υπενθυμίζεται ότι στην ενέδρα εις βάρος των αστυνομικών, όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συμμετείχαν τέσσερα άτομα, ένας εξ αυτών μάλιστα φαίνεται πως είχε τραυματιστεί από τις βολές που ανταπέδωσαν οι αστυνομικοί.
Οι αστυνομικές αρχές εδώ και περίπου ένα μήνα είχαν προχωρήσει στην καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών των υπόπτων, μέσω της οποίας και «έδεσαν» την υπόθεση. Οπως προκύπτει οι δράστες εμπλέκονται σε σειρά ληστειών.ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...