Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


17 Μαΐ 2011

Ωμός εκβιασμός του Eurogroup: ζητάνε δήλωση υποταγής από την αντιπολίτευση (!!!)



Ανήκουστο: Οι ηγέτες της Ευρώπης απαιτούν από τα πολιτικά κόμματα να συναινέσουν στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο προκειμένου να δώσουν τη βοήθεια στην Ελλάδα και να μην την αφήσουν να χρεοκοπήσει.
Μάλιστα, η ΕΕ δεν το θέτει αυτό ως παράκληση αλλά ως υποχρέωση των κομμάτων, και ως προϋπόθεση για να μας δώσουν τη βοήθεια.

Αναγκάζουν δηλαδή την Ελλάδα με ένα απίστευτο εκβιαστικό δίλημμα να συμφωνήσει, έστω κι αν δεν το θέλει. Βάζουν τους ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης ουσιαστικά να υπογράψουν δήλωση μετάνοιας και υποταγής.
Αν αυτό έχουμε καταλάβει από το Γιουρογκρούπ τότε μιλάμε για μια απίστευτη και ωμή παρέμβαση των Ευρωπαίων στα κυριαρχικά δικαιώματά μας.
Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε μέχρι στιγμής στην διάθεσή μας, λίγο μετά τη λήξη του Συμβουλίου Eurogroup o Επίτροπος, Όλι Ρεν, και ο Πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.,  υπογράμμισαν την ανάγκη να επιτευχθεί πολιτική συναίνεση σε σχέση με την εφαρμογή του Μνημονίου στην Ελλάδα, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι εκ των ων ουκ άνευ για την ομαλή συνέχιση της χρηματοδότησης.
Ενημέρωση: Τι γράφουν οι σημερινές εφημερίδες
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Τη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και κυρίως της Ν.Δ. για τους στόχους του Μνημονίου και την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων θέτει ως προϋπόθεση η Ευρωζώνη στην Ελλάδα για να συμφωνήσει στη χορήγηση νέου δανείου που θα ‘ξεμπλοκάρει’ και την εκταμίευση της 5ης δόσης. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης που συνεδρίασαν χθες στις Βρυξέλλες άσκησαν δριμεία κριτική στον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου για τη δραματική καθυστέρηση και τις αστοχίες στην υλοποίηση του Μνημονίου. Ζήτησαν δεν να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος στα 17 δισ. ευρώ φέτος, να καταρτισθεί αξιόπιστο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής για τα επόμενα χρόνια καθώς και να προχωρήσουν άμεσα οι αποκρατικοποιήσεις. Η ελληνική πλευρά συμφώνησε να δημιουργηθεί ένας φορέας που θα αναλάβει την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Σε άμεσες ιδιωτικοποιήσεις εισηγμένων, υποθήκη της δημόσιας περιουσίας και σαρωτικά δημοσιονομικά μέτρα για την κάλυψη της “τρύπας” το 2011, δεσμεύθηκε χθες ο Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ οι συζητήσεις της κυβέρνησης με το κλιμάκιο της τρόικας δεν θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη, αλλά θα συνεχιστούν. Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα της συζήτησης στη χθεσινή συνεδρίαση του γιούρογκρουπ στις Βρυξέλλες, όπου οι εταίροι προειδοποίησαν τον υπουργό οικονομικών ότι δεν πρόκειται να συζητηθεί νέα στήριξη, εάν προηγουμένως δεν ολοκληρωθούν όλες οι εκκρεμότητες σχετικά με την τήρηση του μνημονίου και τις ιδιωτικοποιήσεις».

ΕΘΝΟΣ: «Ντιρεκτίβα για πολιτική συναίνεση στην Αθήνα – που έχει και τον χαρακτήρα έγγραφης δέσμευσης για την επίτευξή της προς τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά – έστειλαν ο πρόεδρος του Εurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο επίτροπος Ολι Ρεν, προκειμένου να προχωρήσει η εφαρμογή του Μνημονίου και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η κοινοτική χρηματοδότηση. Με κατηγορηματικό τρόπο ο Ζ. Γιούνκερ έστειλε μήνυμα να υπάρξει διακομματική συμφωνία, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης “σε ένα θέμα που είναι εθνικό και όχι κομματικό και δεν αφορά μόνο το ΠΑΣΟΚ”».ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...