Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


20 Μαΐ 2011

Τριπλή υποβάθμιση από τη Fitch





Η αύξηση του κινδύνου για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στο κλίμα προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αναφέρεται ως ένας από τους βασικούς λόγους που οδήγησε τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch να προχωρήσει σήμερα σε νέα τριπλή υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας, στο επίπεδο Β+ από ΒΒ+.  
Οι προοπτικές αξιολόγησης του χρέους παραμένουν αρνητικές, σύμφωνα με τον οίκο Fitch, ο οποίος προειδοποίησε και για περαιτέρω υποβαθμίσεις σε περίπτωση που η ΕΕ και το ΔΝΤ δεν παρουσιάσουν ένα αξιόπιστο σχέδιο αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης χρέους, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς.

«Η υποβάθμιση αντικατοπτρίζει το μέγεθος της πρόκλησης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στην εφαρμογή ενός ριζοσπαστικού δημοσιονομικού και μεταρρυθμιστικού προγράμματος, απαραίτητου για τη διασφάλιση της φερεγγυότητάς του κράτους και των θεμελίων για διατηρήσιμη οικονομική ανάκαμψη», επισημαίνει ο Οίκος σε ανακοίνωσή του.

Η υποβάθμιση κατά τρείς βαθμίδες στο επίπεδο «Β+» ευθυγραμμίζεται με τις αξιολογήσεις των Standard & Poor's στο επίπεδο «B» και της Moody's στο επίπεδο «B1».

«Απόντος ενός πλήρους χρηματοδοτημένου και αξιόπιστου προγράμματος από το ΔΝΤ και την ΕΕ, η παρούσα αξιολόγηση θα μπορούσε να μετατραπεί σε 'CCC', καταδεικνύοντας ότι το ενδεχόμενο ελληνικής στάσης πληρωμών είναι ιδιαίτερα υψηλό», σημειώνει ο οίκος Fitch στη σχετική ανακοίνωση.NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...