Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


3 Ιουν 2011

Τα μάθατε τα νέα; 10.000 απολύσεις ζητά η Τρόικα…

thumb
Της Μιχαλούς
Νέτα σκέτα το ξεκαθάρισε η Τρόικα. Όχι μετατάξεις στον δημόσιο τομέα αλλά απολύσεις.. Πρόσταξε και τα τζιμάνια της Κυβέρνησης είναι έτοιμα να ακολοθήσουν πιστά τις διαταγές της… πετώντας στο δρόμο περί τους  10.000 υπαλλήλους, οι οποίοι δεσμεύονται κυρίως με συμβάσεις αορίστου χρόνου! Οι "δανειστές" μας αποφάσισαν ότι τους συμφέρει να μειώσουν το εργατικό κόστος ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορέσουν να αγοράσουν τα καλύτερα "μαγαζιά"  χωρίς πολλά-πολλά έξοδα.
Έτσι οι απολύσεις στον Δημόσιο Τομέα  είναι προ των πυλών ενώ όσοι
τελικά παραμείνουν στις υπηρεσίες του κράτους θα λαμβάνουν πλέον πετσοκομμένες αμοιβές.
Σχεδόν ένα μηνιάτικο θα χάσουμε από την επιβολή των νέων μέτρων, ύψους 6,4 δις ευρώ, καθώς πληροφορίες δείχνουν ότι θα γίνουν κι άλλες περικοπές, μετά το κόψιμο -πέρσι- του 13ου και 14ου μισθού, που ουσιαστικά σημαίνει δουλειά 12 μήνες αποδοχές για…11 μήνες!
Την ίδια ώρα έρχεται εισφορά αλληλεγγύης υπέρ ανεργίας για τους δημοσίους υπαλλήλους, αύξηση εισφοράς υπέρ ανεργίας στον ιδιωτικό τομέα,  ΛΑΦΚΑ κατά μέσο όρο 8% για συνταξιούχους κάτω των 60 ετών με συντάξεις πάνω από 1.700 ευρώ, αύξηση 6-14% του ΛΑΦΚΑ για συντάξεις πάνω από 1.400 ευρώ, μείωση του εφάπαξ στο Δημόσιο κατά 10% ήτοι κατά 5.000 ευρώ, μείωση του εφάπαξ σε ΔΕΗ-ΟΣΕ, μείωση των επικουρικών συντάξεων κατ' αρχήν με ΛΑΦΚΑ 3-10% για επικουρικές πάνω από 300 ευρώ, ενώ για συντάξεις που θα χορηγηθούν μετά το 2012 το "ψαλίδι" θα φτάσει στο 50%.
Επίσης, έρχονται εισοδηματικά κριτήρια για τα κοινωνικά επιδόματα, διακοπή καταβολής 12.000 αναπηρικών συντάξεων κατόπιν επανεξέτασης, επέκταση της λίστας των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, αναστολή από φέτος της μισθολογικής ωρίμανσης στο Δημόσιο, καθώς και αύξηση των ωρών εργασίας σε 40 αντί 37,5. ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...