Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


21 Ιουν 2011

Οι απόστρατοι συνεχίζουν τη βεντέτα με Μπεγλίτη

Οι απόστρατοι 
συνεχίζουν τη βεντέτα με Μπεγλίτη
Συνέχεια στη... βεντέτα που έχουν ανοίξει με τον νέο υπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Π. Μπεγλίτη αποφάσισε να δώσει η Ανεξάρτητη Ενωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ). Οι απόστρατοι κατηγορούν τον κ. Μπεγλίτη για «πολιτικάντικη εκμετάλλευση της συστράτευσής τους με τον ελληνικό λαό» και τον εγκαλούν διότι κατά τη διάρκεια της θητείας του στη θέση του αναπλήρωτή υπουργού δεν αφιέρωσε τον απαραίτητο χρόνο για να τους ακούσει.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας είχε απευθύνει τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή κατά τη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, έκκληση «να κοπεί κάθετα ο ομφάλιος λώρος που συνδέει δυνάμεις της αντιπολίτευσης με τις Ενώσεις Αποστράτων», επικαλούμενος την προτροπή συγκεκριμένων ενώσεων αποστράτων προς στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων «να βρίσκονται σε εγρήγορση για να αποκρούσουν την κυβέρνηση», κίνηση την οποία χαρακτήρισε «επικίνδυνη». Κάλεσε δε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να σταματήσει να βλέπει το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων ως έναν ιστορικά προνομιακό χώρο». Είχε προηγηθεί η σχετική ανοιχή επιστολή της ΑΝΕΑΕΔ της 17ης Ιουνίου.

Στην ανταπάντησή της, η ΑΝΕΑΕΔ λέει ότι ο κ. Μπεγλίτης «αντί να αναρωτηθεί για τα πραγματικά αίτια του αναβρασμού των αποστράτων στελεχών έδωσε την εύκολη εξήγηση της δήθεν κομματικής μας εκπόρευσης και του δήθεν συντεχνθιακού-κορπορατίστικου υπόβαθρου των αντιδράσεών μας».

«Ο λαός μας έχει την αίσθηση ότι ξεπουλιέται η πατρίδα» προσθέτουν και σημειώνουν: «Είναι βέβαιο ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις και τα απόστρατα στελέχη τους, σε πείσμα κάθε πολιτικάντικης εκμετάλλευσης της συστράτευσής τους με τον ελληνικό λαό ούτε κομματική καθοδήγηση ανέχονται ούτε την παραβίαση του Συντάγματος για χρήση τους σε οποιοδήποτε έργο πλην της προάσπισης της εθνικής κυριαρχίας μας. Ο ελληνικός λαός δίνει τον αγώνα του και μπορεί να είναι ήσυχος ότι το στρατευμένο τμήμα του συμπαρατάσσεται και τον προστατεύει, παρέχοντας την εθνική μας ασφάλεια, όπως ακριβώς την ερμήνευση κατά τα λοιπά και ο κ. υπουργός στη σχετική του ομιλία».BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...