Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


15 Ιουν 2011

Αύξηση εισφορών για το εφάπαξ στο ∆ηµόσιο Εξετάζονται µεγαλύτερες κρατήσεις σε υπαλλήλους και συνταξιούχους


Νέο πακέτο επιβάρυνσης τωνεργαζοµένων στο ∆ηµόσιο αλλά και των συνταξιούχων έρχεται µαζίµε τις περικοπές στο εφάπαξ. Πρόκειταιγια την επιβολή πρόσθετης εισφοράς υπέρ τουΤαµείου Πρόνοιας ∆ηµοσίων Υπαλλήλων (ΤΠ∆Υ), τόσο για υπαλλήλους όσο και για συνταξιούχους, που θασυνδυαστεί µε τη µείωσητης εφάπαξ αποζηµίωσης, η οποία ενισχύει το κύµα φυγής στη σύνταξη στο ∆ηµόσιο. Εκτιµάται ότι120.000 δηµόσιοι υπάλληλοι που έχουν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωµα βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου λόγω των νέων περικοπών.

Η περικοπήστηνεφάπαξ αποζηµίωση των δηµοσίων υπαλλήλων θα είναι της τάξης του10%-15%και σχεδιάζεται να επιβληθεί από 1/1/2012 µαζί µε την επιβολή πρόσθετης εισφοράς ύψους 1% σε όλους τους δηµοσίους υπαλλήλους. Εισφορά υπέρ του ΤΠ∆Υ(Ταµείο Πρόνοιας ∆ηµοσίων Υπαλλήλων), ύψους 2%, σχεδιάζεται να επιβληθείκαι γιατους συνταξιούχους του ∆ηµοσίου άνω των 700ευρώ. Η κατάσταση στο Ταµείο Πρόνοιας ∆ηµοσίων Υπαλλήλων είναι τραγική.Εκκρεµούνσήµερα 40.000 αιτήσεις για εφάπαξ. Γιατις περικοπές στο εφάπαξ η Α∆Ε∆Υ σηµειώνει ότι «η κυβέρνησησχεδιάζει να προβεί σε µια άνευ προηγουµένου κλοπή και στο εφάπαξ. Σχεδιάζει να το περικόψει σχεδόν στο µισό, δηλαδή µέχρι και κατά 20.000 ευρώ. Πρόκειται για µια απροκάλυπτη ληστείαχρηµάτων που ανήκουν αποκλειστικά στους εργαζόµενους, αφού µόνο αυτοί και όχι το κράτος ανελλιπώς εισφέρουν στο Ταµείο που δίνει το εφάπαξ. Το κράτος, αυτό που µόνο έκανε και κάνει είναι µε τις διορισµένες διοικήσεις τού Ταµείου να διαχειρίζεται και να κατακρεουργεί τααποθεµατικά του για να υπηρετείτις εκάστοτε κυβερνητικές και πολιτικές σκοπιµότητες».

ΣΥΜΦΩΝΑ µε τον επιστηµονικό διευθυντή του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, καθηγητή Σάββα Ροµπόλη, το αποτέλεσµα των µέτρων του ΜεσοπρόθεσµουΠρογράµµατος (µαζί µε το νέο, ενιαίο µισθολόγιο) θα επιφέ ρει στουςδηµοσίους υπαλλήλους επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου το 2010-2015 κατά 40%-45%.

Την ίδια εκτίµηση διατυπώνουν οπρόεδροςτης ΠΟΠΟΚΠ (εργαζόµενοιστα ασφαλιστικά ταµεία) Θανάσης Τσακανίκας και ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος. Η Α∆Ε∆Υπαρατηρεί ότι «παρά τις µειώσεις που ήδη έγιναν για τους εργαζόµενους στο ∆ηµόσιο, προβλέπονταινέες περικοπές εισοδηµάτων µέσα από την αναστολήτης µισθολογικής εξέλιξης, την αύξηση των κρατήσεων για ανεργία και το νέο µισθολόγιο - φτωχολόγιο».

Η ανώτατη δηµοσιοϋπαλληλική οργάνωση αναφέρει ότι η νέα κυβερνητικήέφοδος στο εναποµείναν πενιχρό εισόδηµα αποτελεί τη χαριστική βολή στην αναιµική αγοραστική δυνατότητα των δηµοσίων υπαλλήλωνκαι θα τους οδηγήσει στην απόλυτη εξαθλίωση.

Φυγή στη σύνταξη
Εκτιµάται ότι 120.000
δηµόσιοι υπάλληλοι που έχουν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωµα βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου λόγω των νέων περικοπών NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...