Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


25 Ιουν 2011

Οδηγός καλοκαιρινής απόλαυσης

Είµαστε πάλι έτοιµοι για διακοπές! Έστω και περιορισµένες. Χαλάρωση στην παραλία, φαγητό σε ταβερνάκια δίπλα στη θάλασσα, ποτά σε «άγρια» beach bar  ή σε µπαράκια µε cool µουσική. Σας προτείνουµε τα αγαπηµένα µας παραθαλάσσια στέκια.

Aίγινα.
«Ο Σκοτάδης», παραλία Αίγινας, τηλ. 22970-24.014.
Ψαροταβέρνα µε ωραίο περιβάλλον (σερβίρει και στην ταράτσα), ωραίο φαγητό, λογικές τιµές. Δυνατό ατού, η ανοιχτή καθαρή κουζίνα – αλλά και οι πεντακάθαρες τουαλέτες, γιατί και αυτό µετράει – (10-20€ το άτοµο).


Ανάφη.
«Αρµενάκι».

Κολλάς από το πρωί για καφέδες, χυµούς, αναφιώτικα τοστ, οµελέτες, γιαούρτι µε φρέσκα φρούτα και γλυκά. Συνεχίζεις όλη την ηµέρα µε µεζέδες, ρακές και έθνικ µουσικές και ξεφαντώνεις το βράδυ µε ζωντανή νησιώτικη µουσική, µε βιολιά και κιθάρες.

Αστυπάλαια.
«Ακτή», παραλία Πέρα Γιαλός.

Κατακόρυφα πάνω από τη θάλασσα, γραφικό ταβερνάκι µε τραπέζια και πάγκους λαξευµένα στον βράχο φαναράκια και από πάνω ενοικιαζόµενα δωµάτια. Θέα στο κάστρο και το Αιγαίο και εξαιρετική κουζίνα (20-30€ το άτοµο).

Ιος.
«Ο Δράκος», Μυλοπότας, τηλ. 22860-91.281.
Μοναδικός για την τοποθεσία του – περισσότερο πάνω στη θάλασσα δεν γίνεται. Εδώ θα απολαύσεις φρέσκα ψάρια, ωραίες σαλάτες, νοστιµότατα θαλασσινά (20-40€ το άτοµο).

Κέρκυρα.
«Τρύπας», Κυνοπιάστες, τηλ. 26610-56.333.

Φηµισµένο – από το 1936 – κερκυραϊκό εστιατόριο, 8 χλµ. νοτιοδυτικά της πόλης της Κέρκυρας, µε εκκεντρική διακόσµηση από παλιά µπουκάλια και ιστούς αράχνης (µενού µε κρασί 35€ το άτοµο).

Κεφαλονιά.
«Η ταβέρνα της Ερασµίας», παραλία Πετανοί, Ληξούρι.
Αστακοµακαρονάδα που σου µένει αξέχαστη για τη γεύση και την καλή τιµή της. Τέλειο ψήσιµο ψαριών σε ξύλα ελιάς. Κίµωλος. «Σάµπλος», Χωριό. Δικά τους κρέατα, λαδερά και µαγειρευτά. Η θέση της – στο πίσω µέρος της εκκλησίας, στην πλατεία – κάνει την ταβέρνα µοναδική. Ακόµη και αν δεν είσαι φανατικός κρεατοφάγος, αξίζει να πας για να νιώσεις την ατµόσφαιρα µιας άλλης εποχής (10-20€ το άτοµο).

Κύθηρα.
«Υδραγωγείο», Καψάλι.
Μπαρ εστιατόριο µε µοναδική θέα στο Κρητικό Πέλαγος και τη νησίδα Χύτρα ή Αυγό. Πήρε το όνοµά του από τη δεξαµενή νερού που υπάρχει δίπλα του. Εξαιρετικοί τσιριγώτικοι µεζέδες και ψάρια από τη θάλασσα των Κυθήρων.

Λέσβος.
«Congas», Μόλυβος.

Εθνικ beach bar, λειτουργεί από το πρωί. Ωραία θέα, αιώρες, νόστιµες σαλάτες και δυνατά κοκτέιλ. Καλοκαιρινά πάρτι και live µε τζαµαϊκανούς µουσικούς. «Parasol», Ερεσός. Beach bar φτιαγµένο µε κορµούς δέντρων και εντυπωσιακό φωτισµό το βράδυ. Εθνικ, lounge και λάτιν µουσική, καθαρά ποτά.

Μακρινίτσα.
Καφενείο «Θεόφιλος».
Φιλοξενεί από το 1910 την τοιχογραφία του Θεόφιλου «Ο Κατσαντώνης στα Τζουµέρκα». Το τηγάνισµα γίνεται σε άλλο χώρο ώστε να προφυλάσσεται το έργο.

Μεγανήσι, Λευκάδα. «Trattoria Vezene», Βαθύ, τηλ. 26450-51.730
(ανοιχτά Ιούλιο-Αύγουστο).
Ενα από τα μυστικά στέκια που κυκλοφορεί το καλοκαίρι από στόμα σε στόμα. Ο Αρης Βεζενές ήταν µάνατζερ του εστιατορίου «Mylos» στο «Hilton» πριν γυρίσει στη γενέτειρά του και ανοίξει το καλό ιταλικό εστιατόριο (30-40€ το άτοµο).  Πρόσφατα άνοιξε και το δίδυμο αδελφάκι του στην Αθήνα, πίσω από το Χίλτον, στην οδό Βρασίδα.

Μήλος 
«Αρχοντούλα», Πλάκα, τηλ. 22870-21.384.
Γραφικό ταβερνάκι στο κέντρο της Πλάκας µε ελληνική κουζίνα αλλά και τοπικές συνταγές. Δοκιµάστε γαριδοµακαρονάδα και λαχανικά ψητά στα κάρβουνα. Στα συν του, το γρήγορο σέρβις ακόµη και όταν είναι γεµάτο (15€ το άτοµο).

Μύκονος.
«Αστρα», Πλατεία Τρία Πηγάδια.
Σηµείο αναφοράς για τους επισκέπτες της Μυκόνου από το 1987, διακοσµηµένο από τον Μηνά. Αξέχαστα πάρτι και εξαιρετική µουσική µέχρι το πρωί. Το καλοκαίρι του 1992 έπαιξε εδώ για κάποιες µέρες ο Κιθ Ρίτσαρντς.
«Χρύσα και Φιλιππής», τηλ. 22890-23.470.
Εστιατόριο-µπαρ από τις αρχές της δεκαετίας του 1970, έγινε ο πιο κοσµοπολίτικος κήπος των Κυκλάδων και στέκι των πιο κοσµικών από τους κοσµικούς. Ναύπλιο. Μπαρ «Λάθος». Με διαφορά το καλύτερο µπαρ της περιοχής, καθαρά ποτά, σουρεαλιστική διακόσµηση θυµίζει παλαιοπωλείο-και επιλεγµένη jazz-ethnic-rock µουσική από µποµπινόφωνο και βινύλια. Θα το αναγνωρίσετε από το παλιό γραµµόφωνο που έχει κρεµασµένο στην είσοδο.

Πάρος.
«Golden Garden», Χρυσή Ακτή, Νάουσα, τηλ. 22840-51.43007.

Το πιο ωραίο ανοιχτό µπαρ-αυλή του Αιγαίου µε φανατικούς πελάτες, στην άκρη της Χρυσής Ακτής (µπύρες από 3€, ποτό 6€). Στα «συν» του και το καλό φαγητό.
«Μουράγιο», Πίσω Λιβάδι, τηλ. 22840-43.233.
Πάνω στο λιµανάκι, αυτό που ονειρεύεσαι για το καλοκαίρι: παγωµένη µπίρα ή ουζάκι και µεζέδες θαλασσινοί. Αν ο Αντώνης έχει όρεξη και χρόνο, είναι η ιδανική παρέα. Ασε που το καλωσόρισµα στην ταβέρνα είναι µια πιατέλα µε αχινούς µέσα στο κέλυφός τους (από 20€ το άτοµο).

Ρόδος.
«Moooi», Πλατεία Αρίωνος 1, Παλιά Πόλη, τηλ. 22410-76.973.
Μπαρ-εστιατόριο για Funky βραδιές στη µεσαιωνική πόλη της Ρόδου απέναντι από τα λουτρά. Ψαγµένη µουσική, funk, soul, jazz, acid jazz, ambient και καλό φαγητό σε µοντέρνο περιβάλλον. Από φέτος και κήπος.
«Παλιός Μονόλιθος», Μονόλιθος, τηλ. 22460-61.276.
Γαστρονοµικός προορισµός στα ορεινά της Ρόδου. Ο Ροδίτης Μανώλης και η Καστελλορίζια Δέσποινα Ηρώνια ανακαίνισαν την παλιά οικογενειακή ταβέρνα και µαγειρεύουν µε µεγάλη επιτυχία παραδοσιακά φαγητά (15-20€ το άτοµο).

Σαµοθράκη.
«Σωτήρος», Χώρα.

Εξοχικό κέντρο λίγο έξω από τη Χώρα, την πρωτεύουσα της Σαµοθράκης, µία από τις καλύτερες ταβέρνες του νησιού που ειδικεύεται σε τοπικές σπεσιαλιτέ όπως το κατσίκι.

«Λευκός Πύργος», Χώρα.
Απαραίτητη στάση στο καφενείο για γιαούρτι µε γεύση πικραµύγδαλο, δηµιουργία του Γιώργου Στεργίου. Μόνιµος κάτοικος Γαλλίας, επιστρέφει τα καλοκαίρια στο νησί του και ανοίγει το καφενείο τού πατέρα του.

Σαντορίνη
«Θέρος Wave Bar», παραλία Βλυχάδας.

Ωραίο µπαράκι πάνω στο κύµα, ιδανικό για χαλάρωση µε πολύ καλή µουσική, λευκά έπιπλα και φοίνικες για εξωτικό κλίµα.

Σκόπελος.
«Mercurius Bar Cafe», Χώρα Σκοπέλου.

Δίπλα στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Μερκουρίου, το µπαράκι έχει εξαιρετική θέα. Ιδανικό το ηλιοβασίλεµα και το βράδυ για παγωτά και κοκτέιλ.
«The Blue Bar - Οιωνός», Χώρα Σκοπέλου.
Ατµοσφαιρικό µπαράκι µε ψαγµένη τζαζ και ροκ µουσική, λειτουργεί όλο τον χρόνο.

Σύµη
«Βαπόρι», Σύµη.
Ανοιχτό από το πρωί για πρόγευµα µέχρι τα χαράµατα της εποµένης. Καθώς νυχτώνει η µουσική δυναµώνει, όπως και η διάθεση για «καθαρά» ποτά.

Σύρος.
«Αµβυξ», Ακτή Παπάγου 26, Ερµούπολη, τηλ. 22810-83.989.

Ιταλικό εστιατόριο που ειδικεύεται στα φρέσκα χειροποίητα ζυµαρικά, τα ριζότο και τις αυθεντικές πίτσες (15-20€ το άτοµο).

Σχοινούσα.
Εστιατόριο «Deli», τηλ. 22850-74.278.

Γκουρµέ εµπειρία στην άγονη γραµµή. Αστακοί, θαλασσινά, φρέσκο ψάρι και ζαρζαβατικά από το µποστάνι του παππού, σπιτικά γλυκά και παγωτά (από 16-20€ το άτοµο µε κρασί).

Τζια.
«All Around Βινύλιο», Βουρκάρι
(http://www.allaroundvinylio.gr).
Οµορφος κόσµος κάθε ηλικίας µε καλοκαιρινή διάθεση απολαµβάνει τη θέα από τη βεράντα του µπαρ στον κόλπο µε τα σκάφη, την Αγία Ειρήνη και το στενό του Λάµπρου Κατσώνη. Στο ισόγειο, κλασική µπάρα και χορευτική διάθεση.

Τήλος
«Μικρό Χωριό», Μικρό Χωριό.
Το πιο εντυπωσιακό bar/disco/night club του Αιγαίου, τις νύχτες ζωντανεύει µε τον φωτισµό του το εγκαταλειµµένο χωριό και υπόσχεται µαγικές στιγµές στους επισκέπτες του νησιού.

Υδρα
 «Το Πευκάκι», Καµίνι, τηλ. 22980-52.702, 6973-535709.
 Μεζεδοπωλείο με θέα από ψηλά, λίγα τραπεζάκια κάτω από την κληµαταριά και υδραίικες νοστιµιές από ένα ευγενέστατο ζευγάρι, την Αννα και τον Στέφανο Πετρολέκα (15-20€ το άτοµο).
«Τέσσερις Εποχές», Πλάκες Βλυχού, τηλ. 22980-53.698 (www.fourseasonshydra.gr).
Το εστιατόριο-ταβερνάκι του µικρού ξενώνα, µε τη λευκή πέργκολα και τα τραπεζάκια δίπλα στο κύµα, σε ταξιδεύει στο παρελθόν. Είναι ανοιχτό όλη την ηµέρα, µε µεζεδάκια, παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και φρέσκο ψάρι (20€ το άτοµο).

Χαλκιδική.
«Bubbles», Καλλιθέα, τηλ. 23740-25.052.
 
Clubbing και έντονες στιγµές µέχρι τις πρωινές ώρες. Οµορφος κόσµος, ωραία µουσική και διασκέδαση σε νεολαιίστικους ρυθµούς. Γνωστό για τα καθαρά ποτά του και την ποικιλία από σφηνάκια.
«Κουρσάρος», Παλιούρι.
Το πιο hot beach bar της Χαλκιδικής στην παραλία Ξενιά µένει ανοιχτό µέχρι τις πρωινές ώρες µε ελληνικές και ξένες επιτυχίες.

Χίος.
«Αγκυρα», Μέγας Λιµνιώνας, τηλ. 22710-32.178.

Οικογενειακή ταβέρνα µε µεγάλη ποικιλία µεζέδων, παραδοσιακές λιχουδιές, φρέσκα ντόπια κρέατα και θαλασσινά, ψητά στα κάρβουνα, µαγειρευτά φαγητά και σπιτικά γλυκά (15-18€ το άτοµο). NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...