Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


23 Ιουν 2011

Αλλαγές στο Μεσοπρόθεσμο από τον Βενιζέλο

Τον ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ ενημερώνει σήμερα ο Ευάγγελος 
Βενιζέλος.

Η αύξηση στο 5% του υψηλότερου συντελεστή για την έκτακτη εισφορά, σε ό,τι αφορά τα εισοδήματα του πολιτικού προσωπικού της χώρας και των αξιωματούχων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της δημόσιας διοίκησης, καθώς και η μείωση του αφορολόγητου ορίου για τους ελεύθερους επαγγελματίες, είναι μεταξύ των αλλαγών της τελευταίας στιγμής που πρότεινε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας στον ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί ξανά το μεσημέρι με τους ελεγκτές και εκτιμάται ότι δεν θα μεταβεί τελικώς σήμερα στις Βρυξέλλες και στη Σύνοδο Κορυφής, καθώς προέχει η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και η τελική συμφωνία με την τρόικα. Η ανακοίνωση των μέτρων θα γίνει το απόγευμα.

Μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσε στο ΚΤΕ Οικονομικών, είναι η αύξηση στο 5% του υψηλότερου συντελεστή για την έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα, για τους βουλευτές, τους δημάρχους, τους περιφερειάρχες και τα ανώτερα στελέχη της δημόσιας διοίκησης.

Το αρχικό σχέδιο για τον «κεφαλικό φόρο» προέβλεπε συντελεστή 1% για τα εισοδήματα έως 20.000 ευρώ, 2% έως 50.000 και 3% άνω των 100.000.

Επίσης, μειώνεται το αφορολόγητο όριο στις 8.000 από 12.000 ευρώ σήμερα. Θα εξαιρεθούν οι άνεργοι κάτω των 30 ετών, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και οι συνταξιούχοι άνω των 65 ετών.

Σε ό,τι αφορά τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, ο κ. Βενιζέλος είπε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι δέχτηκε μεγάλη πίεση το πρωί από την τρόικα για την εξίσωση του φόρου με το πετρέλαιο κίνησης και ότι ο ίδιος προσπάθησε να διαπραγματευτεί όσο το δυνατόν πιο σκληρά.

Ο υπουργός πρότεινε την αύξηση 5% επί του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης (σήμερα είναι 21 ευρώ ανά 1.000 λίτρα).

Για τα ακίνητα, πρότεινε να μειωθεί (όπως ήταν γνωστό και τις προηγούμενες ημέρες) το ατομικό αφορολόγητο για την ακίνητη περιουσία στις 200.000 ευρώ αντικειμενική αξία, από 400.000 ευρώ σήμερα, ενώ φαίνεται ότι τελικώς δεν θα επιβληθεί τέλος ακίνητης περιουσίας, το οποίο θα ενσωματωνόταν στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Πάντως αύριο, θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Επίσης, θα γίνει η δεύτερη ανάγνωση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Στην Ολομέλεια της Βουλής, το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα θα συζητηθεί τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Τέλος, την Τρίτη θα αρχίσει στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής η συζήτηση του Εφαρμοστικού Νόμου, ο οποίος θα πρέπει να ψηφιστεί έως τις 30 Ιουνίου.NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...