Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


7 Ιουν 2011

Σιγά μην πάει σε εκλογές...

thumb
Γράφει η Κουκίδα
Πάνω από έξι ώρες έκανε brain washing  o ΓΑΠ στους υπουργούς του, χθες στο άτυπο υπουργικό. Ο Παπακωνσταντίνου έκανε -λέει - αυτοκριτική κατά την διάρκεια της παρουσίασης απολογισμού για το έργο (!)  του. Είπε όλα τα καλά που πέτυχε (Θεέ και κύριε) αλλά παραδέχθηκε ότι δεν τα έκανε τόσο γρήγορα. Βρε να μου δείτε ότι αυτός πιστεύει ότι δεν θα πάει σπίτι του αλλά σε άλλο μεγάλο
υπουργείο. Και προλειαίνει το έδαφος ανάμεσα στους συναδέλφους του να μην φέρουν ενστάσεις (ή καμιά κούπα στο κεφάλι) εάν τον δουν ξαφνικά ΥΠΕΞ. Αφού έλυσε τα της οικονομίας και έβαλε την χώρα σε τροχιά μεγαλειώδους ανάπτυξης, να μην λύσει και τα ελληνοτουρκικά;
Βεβαίως το ζουμί είναι αλλού  και είναι αυτό που σας λέγαμε εδώ και καιρό. Ο ΓΑΠ δεν είχε ούτε έχει καμία πρόθεση να πάει σε εκλογές. Ούτε σε δημοψήφισμα, όπως διαρρέει το περιβάλλον του. Απλά ζούμε για ακόμα μια φορά την μέρα της Μαρμότας. Δίλημμα : μέτρα ή πτώχευση, νέο μνημόνιο ή πτώχευση, εάν δεν ψηφίσετε θα πάω σε εκλογές, θα χάσετε τα υπουργεία σας και θα οδηγήσετε τη χώρα σε ακυβερνησία κλπ. Ψηφίζονται τα όσα μύρια και μετά κάνει το statement o GAP ότι δεν πρόκειται να πάει σε εκλογές. Και μετά ξανά ο φαύλος κύκλος της ύφεσης, της ακυβερνησίας και των λάθος αποφάσεων ώσπου να διαπιστωθεί από την τρόικα η ανάγκη για νέα μέτρα και τσουπ νάτη πάλι η μέρα της Μαρμότας.
Ο ΓΑΠ όμως ενημέρωσε το αγαπητό (μου) κ. Γιούνκερ ότι δεν πρόκειται να κηρύξει πρόωρες εκλογές και έλαβε την διαβεβαίωση ότι εάν περάσει τα νέα πακετάκια μέτρων, θα λάβει πολιτική στήριξη από την ΕΕ.
Όσο για το δημοψήφισμα, σιγά παίδες δεν μασάμε. Για να πάμε σε δημοψήφισμα πρέπει πρώτα να δημοσιεύσουν την δανειακή συμφωνία που έχει υπογραφεί πέρυσι και αυτήν που έρχεται. Δεν μπορούν να πουν μόνο την σούμα και να ζητήσουν από τον λαό να αποφασίσει, όπως έκαναν πέρυσι στην βουλή. Αν γίνει αυτό θα πέσει η κυβέρνηση στο πι και φι.
Δεν ιδρώνει το ματάκι, ούτε το αυτάκι του ΓΑΠ από τους αγανακτισμένους του Συντάγματος. Είδατε το σποτάκι που ανάρτησε το γραφείο του πρωθυπουργού για τα επιτεύγματα του; Μπείτε στο primeminister.gr και θα πάθετε πλάκα. Το ψέμα πάει σύννεφο αλλά λέγεται με τόση φυσικότητα που είναι σουρεαλιστικό πια.  Βεβαίως ως γνήσιος δημοκράτης ο πρωθυπουργός απαγόρευσε τον σχολιασμό στο εν λόγω βίντεο. Αλλά τα αντι-σποτάκια βγήκαν αυθόρμητα στο utube και έχουν πολύ γέλιο.
Είναι όμως εξοργιστικό να βάζεις στο σποτάκι ότι «μειώσαμε την φορολογία για εισοδήματα κάτω των 40.000 ευρώ». Ω ναι, το έβαλαν στα επιτεύγματα τους οι αθεόφοβοι του Μαξίμου. Και ας είναι η τέταρτη φορά που ετοιμάζονται να πήξουν στους φόρους αυτά τα εισοδήματα.
Δεν βάζουν καλύτερα ότι κατάφεραν σε 18 μήνες να εξαφανίσουν την μεσαία τάξη;
Πάντως, όπως μαθαίνουμε, σε συζητήσεις που είχε ο πρωθυπουργός με ευρωπαίους εταίρους για τις συγκεντρώσεις, φέρεται να είπε ότι δεν ανησυχεί γιατί αναμένει ότι θα κάνουν το κύκλο τους και θα εκτονωθούν, χωρίς να χρειαστεί να  κάνει αυτός κάτι...
Λέτε;  ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...