Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


20 Ιουν 2011

Τι θέλουν να μας πουν οι Γερμανοί μέσω του Spiegel;



Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ανάλυση του «Der Spiegel» για τον κίνδυνο να καταρρεύσει η Ευρωζώνη. Επειδή σε αντίθεση λχ με το Economist που εκφράζει ένα τμήμα της βρετανικής ελίτ το Spiegelεκφράζει την γερμανική ελίτ και μας λέει τώρα ότι το ευρώ πέθανε και φταίει η Ελλάδα γι αυτό.
Στην πρώτη του σελίδα το περιοδικό έχει ένα φέρετρο με ελληνική σημαία και πάνω σ’ αυτό μια κορνίζα με το ευρώ και τίτλο: Ξαφνικά κι αναμενόμενα και υπότιτλο: Ο επικήδειος ενός κοινού νομίσματος. Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για τα προβλήματα που υπάρχουν στην ευρωζώνη και εκτιμά ότι “η Ευρώπη κλυδωνίζεται οικονομικοτεχνικά και ως ιστορικό εγχείρημα έχει ήδη χρεοκοπήσει“, ενώ προειδοποιεί ότι “οι πολίτες, ιδιαίτερα οι νέοι, δεν ξέρουν πια τι να κάνουν με την ΕΕ, είναι ανάστατοι με το τι κάνουν οι κυβερνήσεις με τα χρήματά τους και βγαίνουν κατά εκατομμύρια στους δρόμους“.
Το δημοσίευμα του Spiegel
Όλα τα στοιχεία πλέον κατατείνουν στην σταδιακά επερχόμενη απόλυτη ανυποληψία της ΕΕ, και πιο ειδικά του πειράματός της με το ευρώ.
‘Άλλες φορές, οι επιθέσεις εναντίον του πηγάζουν από τις ΗΠΑ, με το ανταγωνιστικό τους δολάριο, και άλλες πάλι από τη Βρετανία, που από την αρχή αρνήθηκε να συμμετάσχει στην ΟΝΕ.
Ο σκληρός πυρήνας, τόσο της ΕΕ όσο και της νομισματικής της ένωσης, που ήταν και είναι κυρίως η Γερμανία, φάνηκε πως θα στήριζαν το πείραμα της ευρωζώνης.
Όπως όμως όλα δείχνουν, οι Γερμανοί, αναγνωρίζοντας την ισχυρή τους οικονομική θέση, φαίνεται πως αρχίζουν και αμφισβητούν πλέον την ανάγκη ύπαρξης της ευρωζώνης, αναπολώντας τις παλιές καλές εποχές του ανεξάρτητου μάρκου, στο οποίο μάλλον σχεδιάζουν να επιστρέψουν.
Αλλιώς δεν εξηγούνται ούτε οι περίεργες αμφιταλαντεύσεις και κωλυσιεργίες της Μέρκελ σε σχέση με τη κρίση χρέους, αλλά ούτε και το αυριανό εξώφυλλο της γερμανικής έγκυρης πολιτικής επιθεώρησης Der Spiegel.
Το περιοδικό θα κυκλοφορήσει με ένα εξώφυλλο αφιερωμένο στον θάνατο του ευρώ! Θα έχει μάλιστα φωτογραφία, όπου το ευρώ, πλαισιωμένο με μαύρη ταινία, αναπαύεται επάνω σε ένα σκεπασμένο με την ελληνική σημαία φέρετρο!
Σύμφωνα με το άρθρο που θα συνοδέψει τη παραπάνω πένθιμη εικόνα, η ΟΝΕ αποτελεί πλέον τον μεγαλύτερο κίνδυνο για το μέλλον της Ευρώπης. «Πρόκειται για ένα νόμισμα που αλυσοδένει αταίριαστες μεταξύ τους  οικονομίες… πρόκειται για έναν λάθος δρόμο».
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση…», συνεχίζει το άρθρο, «έχει πεθάνει σαν εγχείρημα…».ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...