Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


4 Ιουλ 2011

Σε ισχύ από τις 2 Ιουλίου Ραγκούσης: Άμεση απελευθέρωση για τα ταξί



Άδεια ταξί μπορεί πλέον να αποκτήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος με ένα απλό αίτημα στην εκάστοτε περιφέρεια, δήλωσε σήμερα ο υπ. Μεταφορών Γ. Ραγκούσης.

Ο υπουργός τόνισε πως δεν θα υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για την απελευθέρωση των ταξί που είχε  ο προκάτοχός του κ. Δ. Ρέππας και το οποίο έθετε μια σειρά από προϋποθέσεις για το άνοιγμα του κλάδου.


Ο κ. Ραγκούσης πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο του Ν. 3919/2011 «Αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας, κατάργηση αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων» η απελευθέρωση του ταξί ισχύει ήδη από τις 2 Ιουλίου και μέσα στην εβδομάδα το υπουργείο θα προσδιορίσει τους τρόπους με τους οποίους κάποιος θα απευθύνεται στην Περιφέρεια προκειμένου να αποκτά άδεια ταξί.

Στο πλαίσιο αυτό, έδειξε εμμέσως προς την πλευρά των περιφερειών αναφορικά με το ποιος θα καθορίζει τον αριθμό των ταξί που θα κυκλοφορούν σε κάθε περιοχή, ενώ προσέθεσε ότι ειδική μέριμνα θα υπάρξει για ορισμένες απομονωμένες ή με έντονη εποχικότητα περιοχές.

Ωστόσο, αντιδράσεις αναμένονται από το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, το οποίο θεωρούσε πως οι διαπραγματεύσεις για το ζήτημα είχαν ολοκληρωθεί. Το ΣΑΤΑ είχε χαιρετίσει με ανακοίνωση του στις 10 Ιουνίου τη δημοσιοποίηση του προσχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για τη λειτουργία των επιβατικών δημόσιας χρήσης αυτοκινήτων, κάνοντας λόγο για «σχέση ειλικρινούς διαλόγου και συνεργασίας» με την τότε ηγεσία του υπουργείου  Μεταφορών.

Σύμφωνα με το συνδικάτο, το Διάταγμα Ρέππα πετύχαινε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για όλους τους ιδιοκτήτες ταξί, υψηλής ποιότητας μεταφορικές υπηρεσίες για τους  πολίτες, αναβάθμιση του κύρους του επαγγέλματός και εξίσωση των υπηρεσιών με αυτές των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών. Ωστόσο, η μη κύρωση του Προεδρικού Διατάγματος για την απελευθέρωση των ταξί από τον κ. Ραγκούση, αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις και κινητοποιήσεις εκ μέρους των επαγγελματιών του κλάδου.NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...