Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


28 Ιουλ 2011

Επιδρομή διάλυσης των ΕΔ,οι νέες περικοπές στο εισόδημα των στρατιωτικών!

Το ερώτημα είναι απλό: θέλουμε αυτή η χώρα να έχει Ένοπλες Δυνάμεις “αξιόπιστες και αξιόμαχες για να εγγυώνται την εθνική ασφάλεια”,όπως μας λένε στις -με περικοπές κι αυτές- στρατιωτικές παρελάσεις οι πολιτικοί μας; Σε μία σοβαρή χώρα η οποία ξέρει να αναγνωρίζει και να ανταμείβει την κάθε επαγγελαμτική κοινωνική ομάδα,ανάλογα με αυτά που προσφέρει,η απάντηση θα ήταν απλή και γνωστή. Όως όχι στην Ελλάδα ,όπου όλα δείχνουν ότι τα λόγια των πολιτικών και σχεδόν όλων των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης είναι λούφια. Ειδικά τους τελευταιους 21 μήνες όμως όλα δείχνουν ότι στη κυβέρνηση δεν της καίγεται “καρφάκι” αν η Ελλάδα θα έχει καν ΕΔ. Για το αξιόμαχες κ.λ.π ας μην το συζητήσουμε.



Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το πογκρόμ που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση του Γ.Παπανδρεου,από τη πρώτη στιγμή που εξελέγη. Οι στρατιωτικοί -αλλά εδώ που τα λέμε και όποιος άλλος φοράει στολή- έγιναν χωρίς πολύ σκέψη τα “πειραματόζωα” των κυβερνώντων για την “επιχείρηση περικοπές”! Ήταν το ζωνταντό παράδειγμα προς τον δημόσιο τομέα.”Δείτε τι θα πάθετε”. Βέβαια δεν έπαθαν όλοι. Οι προνομιούχοι υψηλόμισθοι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ φαντασμάτων εξακολουθούν 21 μήνες μετά να εισπράττουν και τη “νύφη τη πληρώνουν” η μεγάλη πλειοψηφία των χαμηλόμισθων δημοσίων υπαλλήλων και φυσικά οι στρατιωτικοί!


Κι απ΄ ότι φαίνεται η ληστρική επίθεση στη τσέπη των στελεχών των ΕΔ δεν έχει σταματημό. Εκεί που και οι ίδιοι λένε ότι “δεν μπορεί να μας κόψουν κάτι άλλο,γιατί δεν μας έχει μείνει τίποτα”,έρχεται νέο σοκ.


Αυτή τη φορά σειρά έχει το επίδομα ειδικής απασχόλησης των στρατιωτικών που ξεκινά από τα 162,73 και φθάνει τα 375,65 ευρώ τον μήνα ανάλογα με τον βαθμό θα περιοριστεί μεταξύ 81,37 και 187,83 ευρώ!


Μέχρι τώρα ήταν ένα σενάριο που και οι ίδιοι οι στρατιωτικοί δεν μπορούσαν να πιστέψουν. Κι όμως με τη γνωστή μέθοδο της διαρροής σε κυριακάτικη εφημερίδα το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσε το “τσεκούρωμα”.


Δεν γνωρίζουμε πραγματικά -ακόμη- πόσα χρήματα θα κερδίσει το κράτος από αυτή τη νέα περικοπή . Προφανώς το ποσό είναι ‘σταγόνα στον ωκεανό”. Αυτά που χάνουμε όμως είναι πολύ περισσότερα. Ο κ.Παπανδρέου και η κυβέρνησή του καταστρέφουν μέρα με τη μέρα τον κυριότερο πολλαπλασιαστή ισχύος των ελληνικών ΕΔ:τον άνθρωπο. Τον αξιωματικό ,τον υπαξιωματικό ,το κάθε στέλεχος που δουλεύει χωρίς ωράριο και χωρίς καμία απολυτως αξιόλογη παροχή,αμειβόμενος με μισθό πείνας! Κι αυτό δεν είναι λαϊκισμός! Δεν μπορεί για παράδειγμα αξιωματικός στο βαθμό του Επίλαρχου ,με τρία παιδιά να αμείβεται με μισθό 1700 ευρώ! Δεν μπορεί οι ΕΠΟΠ να πρεπει να ζήσουν με λιγότερα από 1000 ευρώ! Αν έχει κάποιο τροπο ,καποια πρόταση επιβίωσης η κυβέρνηση και το ΥΕΘΑ, καλό είναι να την πει τώρα,γιατί η κατάσταση έχει φθάσει πια στο απροχώρητο.


Το γεγονός ότι οι στρατιωτικοί δεν έχουν τη δυνατότητα να αντιδράσουν δεν σημαίνει τίποτα. Δεν πρόκειται ούτε να απεργήσουν όπως πολλοί φοβούνται, ούτε να κάνουν…πραξικόπημα,όπως ανόητοι,γραφικοί και ύποπτοι επιχειρούν να μας πείσουν. Η απογοητευση που νοιώθουν σε συνδυασμό με την ασφυκτική πίεση να εξασφαλίσουν την επιβίωση των οικογενειών τους ,είναι ένα μείγμα αρκετά πιο καταστροφικό από την όποια “συνδικαλιστική” απειλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...