Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


10 Ιουλ 2011

Eυρω-νόμος μειώνει έως 50% τις χρεώσεις περιαγωγής Internet

Νέες, δραστικές μειώσεις έως και 50% στις χρεώσεις περιαγωγής δεδομένων αναμένεται να επιβληθεί στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, όπως προκύπτει από την ανανεωμένη ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες.

Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη άνεση και ευελιξία για τους χρήστες «έξυπνων» κινητών (smartphones) και φορητών συσκευών τύπου ΡDΑ ή ταμπλέτας, αλλά θα είναι ένα μεγάλο χτύπημα για τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, που τα τελευταία χρόνια βλέπουν τα κέρδη τους να συμπιέζονται σημαντικά λόγω της κρίσης.


Η νέα νομοθετική ρύθμιση για τις τηλεπικοινωνίες γίνεται αυστηρότερη, καθώς προβλέπει συνεχές «κούρεμα» των χρεώσεων ως το 2016.

Ετσι, με βάση τα ισχύοντα, μια περιήγηση στο Ιnternet για έναν χρήστη «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου ή μιας ταμπλέτας θα κοστίζει ως το ερχόμενο Ιούλιο του 2012 περί τα 90 σεντς ανά Μεγαμπάιτ (ΜΒ), ενώ τον Ιούλιο του 2014 θα κοστίζει 50 σεντς. Να σημειωθεί ότι σήμερα το μέσο κόστος περιαγωγής δεδομένων ανέρχεται κατά μέσον όρο στα 2 ευρώ ανά Μεγαμπάιτ.

Με την οδηγία αυτή όλες οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας είναι υποχρεωμένες να μειώσουν τις τιμές λιανικής των κλήσεων περιαγωγής, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ που θεσπίστηκαν για πρώτη φορά το 2007 και τροποποιήθηκαν το 2009, από τον τρέχοντα μήνα ως την 30ή Ιουνίου 2012.

Οσον αφορά τις χρεώσεις υπηρεσιών φωνής, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν, οι καταναλωτές που επιλέγουν την ευρωχρέωση, η οποία αποτελεί αντικείμενο ρύθμισης σε επίπεδο ΕΕ, δεν θα καταβάλλουν περισσότερα από 35 λεπτά ανά λεπτό της ώρας για τις εξερχόμενες κλήσεις και 11 λεπτά για τις εισερχόμενες, κατά την παραμονή τους σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...