Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


8 Αυγ 2011

Κάτω από τις 1.000 μονάδες το χρηματιστήριο



«Βουτιά» 6% κατέγραψε σήμερα o γενικός δείκτης τιμών στην Αθήνα, πέφτοντας κάτω από το όριο των 1.000 μονάδων (998,24). Σε αρνητικό έδαφος κινούνται και οι ευρωπαϊκές αγορές, χάνοντας τα αρχικά κέρδη που έφερε η παρέμβαση της ΕΚΤ στην αγορά ομολόγων. Την απαγόρευση του short selling, της πρακτικής ανοικτών πωλήσεων, από αύριο και για δύο μήνες αποφάσισε σήμερα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η απαγόρευση αποφασίστηκε, όπως αναφέρει η Επιτροπή, εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στην ελληνική αγορά.

Ενδεικτικό της αρνητικής ψυχολογίας στις ευρω-αγορές είναι ότι οι απώλειες κυμαίνονται ανάμεσα στο 1% και το 2%, καθώς η αδυναμία άμεσης αντιμετωπίσεως της κρίσης χρέους στην Ευρώπη, καθώς και ο φόβος για διπλή ύφεση της αμερικανικής οικονομίας προκαλούν την πτώση

Στο «κόκκινο» και οι ξένες αγορές

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης άνοιξε με μεγάλη πτώση 3,5% στην πρώτη του συνεδρίαση μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's, εντείνοντας το ήδη υπάρχον αρνητικό κλίμα λόγω της κρίσης χρέους της χώρας.

Με το άνοιγμα ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρούσε κατά -1,66% και ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας κατά -3,35%.

Μεγάλες απώλειες καταγράφει και ο δείκτης Dax του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης ο οποίος γύρω στις 16:30 (ώρα Ελλάδας) υποχωρούσε στις 6.045,71 μονάδες, χάνοντας -3,07.

Στη Μόσχα, και τα δύο χρηματιστήρια που είχαν ξεκινήσει πτωτικά παραμένουν στο «κόκκινο». Ο δείκτης RTS έχει πέσει στις 1.702,42 μονάδες (-5,36%) και ο Micex βρίσκεται στις 1.530,11 μονάδες (-3,58%).

Τέλος, με μεγάλη πτώση 4,5% άνοιξε και η συνεδρίαση στο χρηματιστήριο του Σάο Πάολο, στη Βραζιλία.ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...