Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


23 Αυγ 2011

Θα πάρουν όσα χάνουν από τα επιδόματα!



Σε συμφωνία να πάρουν πίσω μέσω άλλης οδού όσα χάνουν από την κατάργηση των επιδομάτων τους δηλώνουν ότι έχουν καταλήξει οι εφοριακοί και τελωνειακοί υπάλληλοι με το υπουργείο Οικονομικών, δέσμευση που τους οδήγησε και σε αναστολή των προγραμματισμένων για σήμερα και αύριο απεργιακών τους κινητοποιήσεων.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, την Παρασκευή είχαν συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Π. Οικονόμου, ο οποίος δεσμεύθηκε να αντισταθμιστεί η μείωση των επιδομάτων τους - που ήδη έχει επιβληθεί και θα επιδεινωθεί με την καθιέρωση του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο - με ανάλογη αύξηση στον βασικό τους μισθό.
Κύκλοι και των τριών ομοσπονδιών των εργαζομένων στο υπουργείο (εφοριακοί, τελωνειακοί και όλοι οι λοιποί) αναφέρουν - επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» - ότι σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου το νέο μισθολόγιο, που αναμένεται να ανακοινωθεί εντός του Σεπτεμβρίου, στην ουσία δεν πρόκειται να επιφέρει μείωση στους μισθούς τους αφού η όποια διαφορά προκύψει από τις σημερινές αποδοχές τους θα καλυφθεί με την καταβολή επιπλέον ποσού, της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς.
Το σημερινό καθεστώς προβλέπει ότι το εισόδημα ενός υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών διαμορφώνεται από τον βασικό του μισθό και από τις λεγόμενες πρόσθετες αμοιβές (τα παλιά ΔΙΒΕΤ και ΔΕΤΕ). Το ύψος αυτών των πρόσθετων αμοιβών είναι αρκετά μεγάλο και σε αρκετές περιπτώσεις πλησιάζει τον βασικό μισθό. Το νέο μοντέλο αποδοχών για το οποίο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεσμεύτηκε ο κ. Οικονόμου προς τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των υπαλλήλων, βασίζεται πάλι σε δύο πηγές: ο βασικός μισθός που θα προκύψει από το ενιαίο μισθολόγιο και η προσωπική διαφορά, που θα καλύπτει τη διαφορά ανάμεσα στον νέο βασικό μισθό και το σύνολο των σημερινών αποδοχών.

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. Εστω, για παράδειγμα, εφοριακός που σήμερα εισπράττει βασικό μισθό 1.500 ευρώ και πρόσθετες αποδοχές άλλα 1.000 ευρώ, συνολικά δηλαδή 2.500 ευρώ. Και έστω ότι με βάση το ενιαίο μισθολόγιο ο βασικός μισθός του διαμορφώνεται στα 1.700 ευρώ. Τα 800 ευρώ που υπολείπονται από το σύνολο των σημερινών απολαβών του, θα εμφανίζονται στη μισθοδοσία του - σύμφωνα πάντοτε με όσα λένε συνδικαλιστικά στελέχη του υπουργείου - σε ξεχωριστό «κουτάκι» με την ονομασία «προσωπική διαφορά».
Σημειώνεται ότι μέχρι χθες το βράδυ δεν είχε υπάρξει ανακοίνωση από το υπουργείο ή κάποιο σχόλιο που να διαψεύδει όσα υποστηρίζουν οι συνδικαλιστικοί κύκλοι.
Δεν αποκλείεται, εφόσον πράγματι υπάρξει τέτοια συμφωνία, να προκληθούν αντιδράσεις από δικαστικούς, εκπαιδευτικούς ή άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων που διεκδικούν ανάλογες ρυθμίσεις.
Στην ανακοίνωση πάντως που εξέδωσαν χθες οι τελωνειακοί, με αφορμή τη συνάντησή τους την Παρασκευή με τον κ. Οικονόμου αναφέρουν ως αιτία για την αναστολή της απεργίας τους «τον ουσιαστικό και εποικοδομητικό διάλογο και τις σχετικές δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας ότι αναγνωρίζει τα προβλήματά μας».NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...