Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


5 Σεπ 2011

Δεν θα μεταβιβάζονται οι άδειες ταξί

Αύριο ή την Τετάρτη, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αναμένεται να παρουσιαστεί η νέα νομοθετική ρύθμιση που ετοίμασε ο Γ. Ραγκούσης για την απελευθέρωση της αγοράς στα ταξί.
 Σήμερα, στο σύνολο της χώρας κυκλοφορούν νόμιμα 28.000 ταξί, από τα οποία 15.000 βρίσκονται στο λεκανοπέδιο Αττικής. Την τελευταία δεκαετία υπολογίζεται ότι έχουν μεταβιβαστεί 35.000
άδειες, με τιμές που ανάλογα με τις εποχές κυμάνθηκαν από 70.000 έως και 200.000 ευρώ.
Στο ίδιο νομοσχέδιο είναι πιθανόν να περιληφθούν διατάξεις που θα αφορούν την απελευθέρωση των ΚΤΕΛ και κυρίως τα τουριστικά πούλμαν, με έμφαση στα εννιαθέσια. Θα θεσπιστούν εναλλακτικές μορφές μεταφοράς, όπως τα δίτροχα ταξί, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα χρήσης του Ιντερνετ για την κλήση ταξί.
Από τις έως τώρα πληροφορίες, τα βασικά σημεία του προβλέπουν τα εξής:
* Δεν θα μεταβιβάζεται η άδεια για να μπει τέλος στη μαύρη αγορά. Θα εκχωρείται για 3-5 χρόνια από το Δημόσιο, με την καταβολή ενός παραβόλου και σε πολίτες που διαθέτουν τα προσόντα, τα οποία θα καθορίζονται στη νέα διάταξη.
* Θα θεσπιστεί ανώτατο όριο για τον αριθμό των αδειών αλλά μόνον σε καλλικρατικούς δήμους με πληθυσμό μικρότερο των 70.000 κατοίκων. Η πρόταση αυτή αποτελεί μερική υποχώρηση του υπουργού Μεταφορών, αφού καλύπτονται οι περισσότεροι επαρχιακοί δήμοι και όλα τα νησιά, εκτός της Κρήτης.
* Προβλέπεται η χορήγηση μισής άδειας σε όσους διαθέτουν σήμερα ανάλογο μερίδιο, ενώ ειδική μέριμνα θα ληφθεί για όσους εργάζονται σήμερα ως οδηγοί, νοικιάζοντας τη βάρδια με 50-60 ευρώ.
*Προαναγγέλλεται έρευνα για τις παράνομες μεταβιβάσεις των τελευταίων χρόνων, που γίνονται μέσω συμβολαιογραφικής πράξης και εμφανιζόμενο ποσό 2.500-3.000 ευρώ για το οποίο ο φόρος είναι μόλις 500 ευρώ. Από τα προσδοκώμενα έσοδα, το υπουργείο υπόσχεται να εξασφαλίσει αποζημίωση για ιδιοκτήτες που έχουν αποκτήσει άδεια ταξί τα τελευταία χρόνια και εκτιμάται ότι δεν πρόλαβαν να κάνουν απόσβεση.
* Σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, προβλέπονται δίμηνα σεμινάρια για όλους τους οδηγούς, με μαθήματα ξένης γλώσσας και κανόνες καλής συμπεριφοράς.ENET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...