Σφίγγουν τα ζωνάρια για όλους μετά την ανακοίνωση του κουρέματος του ελληνικού χρέους το οποίο κατά πληροφορίες θα φθάσει και το 60% , με κόστος βέβαια το καθεστώς διεθνούς εποπτείας , λύση την οποία προτείνει η Αγκελα Μέρκελ με απώτερο σκοπό να πάρει κλειδιά του κράτους.
Και αυτό γιατί πέραν της μερικής διαγραφής χρέους, το Μνημόνιο αυτό θα προβλέπει στις ρήτρες του την σαφή εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, της Διοίκησης και της περιουσίας της χώρας, με χρονικό ορίζοντα μάλιστα το 2035 και όχι όπως αρχικά λεγόταν το 2013 ή στη
συνέχεια το 2020.
Ο Μπένι βέβαια – σαν πονηρός συνταγματολόγος - θέτει θέμα για αυξημένες πλειοψηφίες παραπέμποντας σαφώς σε ανάγκη να υπερψηφιστεί η συμφωνία από 180 βουλευτές.
Πρακτικά ζητεί και από τη Ν.Δ. να το ψηφίσει. Η ώρα για το μεγάλο «το μεγάλο «ΟΧΙ» για τον Αντώνη Σαμαρά ήρθε και συμπίπτει με την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Ο ΓΑΠ από την άλλη δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του …αφήνει πάντως να διαρρεύσει ότι θα πάει με το γνωστό σύστημα 150+1, γιατί ως γνωστόν ξέρει και από οικονομικά!!!
Θέλει να μαντρώσει πρώτα τους βουλευτές του και μετά να πάρει θέση. Ωστσόσο στο μυαλό του πάντως έχει και εναλλακτικές δημοψηφίσματα, εκλογές… για μια ηρωική έξοδο
Πάντως αν η Κυβέρνηση αναγκαστεί να πάει σε εκλογές, αυτό θα οφείλεται και στο πολυσυζητημένο άρθρο 28 του Συντάγματος το οποίο και σας παραθέτουμε :
Αρθρο 28
1. Οι γενικά παραδεγμένοι κανόνες του διεθνούς δικαίου, καθώς και οι διεθνείς συμβάσεις, από την επικύρωσή τους με νόμο και τη θέση τους σε ισχύ σύμφωνα με τους όρους καθεμιάς, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού δικαίου και υπερισχύουν από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου. Η εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμβάσεων στους αλλοδαπούς τελεί πάντοτε υπό τον όρο της αμοιβαιότητας.
2. Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.
3. Η Ελλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον, δεν θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τον όρο της αμοιβαιότητας.ΠΟΝΤΙΚΙ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου