Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


29 Οκτ 2011

Κοστίζει ακριβά, γι’αυτό τον νου σας

thumb
Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης πέταξε στο 1 ευρώ, κάτι που αποτελεί έναν ακόμη επιβαρυντικό παράγοντα στους οικογενει­ακούς προϋπολογισμούς. Καλό θα είναι να είμαστε προσεκτικοί στην προμήθεια του συγκεκριμένου τύπου πετρελαίου μια και ο καιρός κρυώνει και θα χρειαστεί να προ­μηθευτούμε τον «μαύρο χρυσό». Οι ενώσεις καταναλωτών δίνουν μερικές συμβουλές ώστε να αποφύγουμε δυσάρε­στα φαινόμενα:

1 Η παραλαβή θα πρέπει να γίνεται από τουλάχιστον δύο άτομα, τα οποία να έχουν γνώση του αντικειμένου.
2 Πριν και μετά την παράδοση να γίνε­ται μέτρηση του ύψους του πετρε­λαίου μέσα στη δεξαμενή, με μέτρο δικό μας, και να απαιτείται από τον οδηγό του βυτιοφόρου να γράψει τις δύο αυτές εν­δείξεις (σε εκατοστά) στην απόδειξη που θα δώσει.
3 Να ελέγχουμε τη στάθμη του πετρελαίου μέσα στη δεξαμενή
4 Το χρώμα του πετρελαίου να είναι ζωηρό κόκκινο και όχι θολό
5 Ένας τόνος είναι 1.200 λίτρα και όχι 1.000
6 Προσοχή σε περιπτώσεις που κάποιος προτείνει το καθάρισμα της δεξαμενής – θα πρέπει να γίνεται γραπτή συμφω­νία για τα λίτρα που θα αφαιρεθούν και θα επιστραφούν μετά. Τέλος, καλό θα είναι να γίνεται μια φορά τον χρόνο συντήρηση του καυστήρα.
7Απαραίτητη κρίνεται η ογκομέτρηση της δεξαμενής, για να υπολογιστεί σωστά η χωρητικότητά της. Εφόσον η δε­ξαμενή έχει σχήμα ορθογωνίου παραλλη­λεπιπέδου, γίνεται πολλαπλασιασμός των διαστάσεών της (μήκος, πλάτος, ύψος) σε μέτρα. Το αποτέλεσμα είναι ο όγκος της δεξαμενής σε κυβικά μέτρα που όταν πολ­λαπλασιαστεί επί 1.000 μας δίνει τη χωρη­τικότητα της δεξαμενής σε λίτρα.
8 Πριν ανάψουμε τον καυστήρα μας θα πρέπει να τον καθαρίσουμε και να τον ρυθμίσουμε, ώστε να είναι πιο αποδοτικός και λιγότερο ρυπογόνος.
9 Ο διαχειριστής της πολυκατοικίας θα πρέπει να γράψει το ύψος της δεξαμενής πριν και μετά την παράδοση στην απόδειξη παραλαβής.
10 Η μάνικα του βυτιοφόρου πρέπει να είναι εντελώς άδεια, τόσο προτού όσο και μετά την παράδοση του πετρελαίου.
11 Τέλος, εάν και εφόσον τηρήσου­με τα παραπάνω και νομίζουμε ότι κάτι δεν πάει καλά, έχουμε δικαίωμα αμφισβήτησης και μπορούμε να γράψου­με πάνω στην απόδειξη παραλαβής τις λέξεις «με επιφύλαξη» και να ζητήσουμε την παρέμβαση οργάνωσης καταναλωτών ή του υπουργείου Ανάπτυξης ή της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...