Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


25 Νοε 2011

Νόμοι ραμμένοι στα μέτρα τους!!!

thumb
Της Μιχαλούς
Η δικαιοσύνη στην χώρα μας μπάζει από παντού… Παρότι  έχουμε υπερπληθώρα νόμων το τελευταίο διάστημα ψηφίζονται από την Βουλή δεκάδες διάτρητοι νόμοι τον μήνα… Νόμοι παράνομοι  όλοι γραμμένοι στο γόνατο ίσα – ίσα για να μπορούν να εξυπηρετούν τη βούληση των βουλευτών  ή αυτή των Γερμανών, οι οποίοι και μας κάνουν «κουμάντο»…
Κάθε μέρα νομοθετούν, ξε-νομοθετούν  (διότι για ένα νόμο που φτιάχνουν χρειάζεται ένας καινούργιος νόμος για να διευκρινίσει τον προηγούμενο) και μας τα ζαλίζουν ότι πρέπει να ακολουθούμε το γράμμα του νόμου, το οποίο γράμμα το έχουν κόψει και ράψει στα μέτρα τους.

Από που να το πιάσει κανείς από την εφεδρεία; Την Δευτέρα θεωρητικά θα πρέπει να γίνουν οι διαπιστωτικές πράξεις, ώστε να βγουν σε εφεδρεία οι δημόσιοι υπάλληλοι δημοσίου δικαίου, ωστόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες των συναρμοδίων υπουργείων που έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας το μέτρο, ακόμη  ερμηνεύουν τον νόμο και ξανανομοθετούν κατά περίπτωση!!!
Εν τω μεταξύ ακόμη δεν έχουν ξεκαθαρίσει τι εννοούν όταν λένε εργασιακή εφεδρεία, αφού, ενώ είχε ψηφιστεί ο νόμος και είχαν φύγει οι απαραίτητες εγκύκλιοι στις αρμόδιες υπηρεσίες δεν είχαν ξεκαθαρίσει αν τελικά οι έφεδροι θα πρέπει να έχουν  33 ή 35 χρόνια προϋπηρεσίας . Την ίδια ώρα δεν έχει λυθεί το θέμα του Βορίδη που ζητά να εξαιρεθεί από την εφεδρεία το  προσωπικό στις συγκοινωνίες!!!
Ενδεικτικό δε του μπάχαλου που επικρατεί στην ελληνική νομοθεσία είναι και το τελευταίο άδειασμα των Ελλήνων νομοθετών από τον αρμόδιο επίτροπο (Γερμανό) ενέργειας της, ΕΕ G.Oettinger, ο οποίος τόνισε σε όλους τους τόνους  ότι το ρεύμα δεν μπορεί να κόβεται σε περίπτωση μη καταβολής του  τέλους ακινήτων και πολύ περισσότερο σε «ευάλωτους καταναλωτές».
Ο Oettinger επισημαίνει επίσης ότι  «οι διατάξεις σχετικά με την καθολική υπηρεσία γεννούν σαφή υποχρέωση των κρατών μελών και παρέχουν στους οικιακούς καταναλωτές το δικαίωμα να προμηθεύονται ηλεκτρική ενέργεια. Η οδηγία δεν περιέχει διατάξεις που να εξαρτούν το δικαίωμα αυτό από την κατάσταση του νοικοκυριού ή των μεμονωμένων μελών του όσον αφορά τις φορολογικές τους υποχρεώσεις».
Κατά τα άλλα η μηχανή συνεχίζει να κόβει νομοσχέδια. ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...