Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


7 Δεκ 2011

Σωτήριο γενετικό τεστ «καρδιάς»


Σωτήριο γενετικό τεστ «καρδιάς»

Ένα νέο τεστ το οποίο εντοπίζει ασθενείς υψηλού κινδύνου για επιπλοκές μεταξύ όσων έχουν υποβληθεί σε επέμβαση καρδιάς, είτε πρόκειται για αγγειοπλαστική (μπαλονάκι) είτε για επέμβαση μετά από έμφραγμα, ανέπτυξαν βρετανοί ερευνητές.
Αναγκαία η λήψη αντιπηκτικών
Η συνήθης κλινική πρακτική υπαγορεύει οι παραπάνω ασθενείς να λαμβάνουν αντιπηκτικά φάρμακα, προκειμένου να αποφεύγεται ο σχηματισμός θρόμβων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε δεύτερο
έμφραγμα.
Ένα από τα ευρέως χορηγούμενα αντιπηκτικά φάρμακα, η κλοπιδογρέλη, πρέπει να μεταβολιστεί στο ήπαρ για να μετατραπεί στη δραστική μορφή του. Ωστόσο, το ένα τρίτο των ασθενών δεν είναι σε θέση να μεταβολίσει την κλοπιδογρέλη για γενετικούς λόγους.
"Ακάλυπτο" το ένα τρίτο των ασθενών

Αυτή η αδυναμία πενταπλασιάζει τον κίνδυνο των εν λόγω ασθενών να πεθάνουν από εγκεφαλικό ή έμφραγμα στον πρώτο χρόνο μετά την αρχική επέμβαση.
Το τεστ αποτελεί ένα βήμα προς την εξατομικευμένη ιατρική καθώς επιτρέπει τον έγκαιρο εντοπισμό των ασθενών που δεν είναι σε θέση να μεταβολίσουν το φάρμακο και πρέπει να τους χορηγηθεί εναλλακτική θεραπεία.
Από τα θετικά του τεστ είναι η ευκολία και η ταχύτητά του: λαμβάνοντας δείγμα ιστού από το εσωτερικό του στόματος, σε διάστημα μιας ώρας οι ασθενείς γνωρίζουν την απάντηση. Βρετανοί ειδικοί μελετούν τώρα τις οικονομικές παραμέτρους προκειμένου να αποφασιστεί αν θα εισαχθεί στο σύστημα υγείας για ευρεία κλινική χρήση.BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...