Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


7 Δεκ 2011

Σήμα κινδύνου για τα σχολεία



Σήμα κινδύνου εκπέμπουν εκπαιδευτικοί αλλά και η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας σε «κοινή γραμμή» για το θέμα της χρηματοδότησης των σχολείων.


Οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία καθηγητών μέσης εκπαίδευσης) κατήγγειλαν πριν λίγο ότι οι σχολικές επιτροπές σε πολλές περιοχές της χώρας έχουν πάρει ελάχιστα χρήματα, με αποτέλεσμα να μην έχουν ούτε να αγοράσουν πετρέλαιο (ένας φόβος που εγκαίρως είχε επισημανθεί), ενώ την ίδια επισήμανση έκανε και η υφυπουργός Παιδείας κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου.

«Δεν έχουν προκηρυχθεί διαγωνισμοί για την αγορά πετρελαίου, κλπ για τα σχολεία της χώρας επειδή με ευθύνη των Δήμων δεν έχουν συγκροτηθεί τα Συμβούλια Σχολικής Κοινότητας και δεν έχουν κατανεμηθεί οι νέες πιστώσεις και τα χρηματικά υπόλοιπα» αναφέρει η κυρία Χριστοφιλοπούλου σε επείγουσα επιστολή της προς τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Πάρι Κουκουλόπουλο, από τον οποίο ζητά να παρέμβει προς τους «άρχοντες» της τοπικής αυτοδιοίκησης, για να υποχρεωθούν να δώσουν τα σχετικά κονδύλια στα σχολεία, τα οποία έχουν αναλάβει εφέτος αυτοί, αλλά δεν καταβάλλουν!

Το θέμα αυτό επισημάνθηκε ιδιαίτερα και από τους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ που κατήγγειλαν ακόμη ότι ένα 25% των βιβλίων δεν έχει φτάσει ακόμη στα σχολεία, ενώ εξέφρασαν φόβους ότι ίσως δεν φτάσει ως τα Χριστούγεννα. Οπως είπαν, λείπουν από τα σχολεία και ειδικά την Γ΄ Λυκείου όπου οι μαθητές της θα δώσουν το καλοκαίρι εξετάσεις, βασικά βιβλία όπως τα αρχαία, η φυσική και τα λατινικά κατεύθυνσης.

Κόκκινη γραμμή η «εφεδρεία»

Απεργία διαρκείας θα κάνουν οι εκπαιδευτικοί στην περίπτωση που η εφεδρεία επεκταθεί και στην εκπαίδευση. Οπως είπαν οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ στην συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, η εφεδρεία αποκλείεται εφέτος για τους εκπαιδευτικούς, όπως εξήγγειλε το υπουργείο Παιδείας, αλλά φοβούνται ότι θα μεθοδευτεί την επόμενη χρονιά, μέσω της κατάργησης προγραμμάτων όπως η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη κ.α. στα οποία απασχολούνταν καθηγητές.

Σε κάθε περίπτωση προειδοποίησαν το θέμα της εφεδρείας αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για τους εκπαιδευτικούς και την ημέρα που θα ανακοινωθεί κάτι αντίστοιχο από την κυβέρνηση έχουν λάβει απόφαση να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία, ενώ άμεσα θα ξεκινήσουν γενικές συνελεύσεις με πρόταση για απεργία διαρκείας. Οπως είπαν η εφεδρεία θα οδηγήσει σε άμεση υποβάθμιση το επίπεδο της εκπαίδευσης στη χώρα.

Οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ απάντησαν και στην έκθεση του ΟΟΣΑ που δόθηκε το καλοκαίρι, λέγοντας ότι δεν ισχύουν τα στοιχεία που παρουσίασε ο Οργανισμός ότι δήθεν οι Ελληνες εκπαιδευτικοί εργάζονται λίγες ώρες. Οπως είπαν στην πραγματικότητα οι Ελληνες εκπαιδευτικοί εργάζονται πολύ περισσότερο από συναδέλφους τους στο εξωτερικό και αμείβονται πολύ λιγότερο.

Η επιστολή Χριστοφιλοπούλου

Στην επιστολή της κυρίας Χριστοφιλοπούλου προς το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρεται ακόμη ότι επειδή δεν έχουν συγκροτηθεί ακόμη σχολικές επιτροπές με ευθύνη των δήμων:

- Ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαθεί οριστικά η χρηματοδότηση του εξοπλισμού από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Διά Βίου Μάθησης που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο

- Υπάρχει κίνδυνος να καθυστερήσει η αποπληρωμή των έργων προμήθειας διαδραστικών συστημάτων και κινητών εργαστηρίων πληροφορικής.

- Η μη καταβολή αιτημάτων χρηματοδότησης θα οδηγήσει σε ανάκληση των χρηματικών ποσών και κατά συνέπεια στην αδυναμία πληρωμής των αναδόχων

- Και στην μεταφορά των μαθητών όμως εμφανίζονται ιδιαίτερες δυσκολίες στις παρατάσεις του τελευταίου τριμήνου του 2011.BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...