Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


30 Ιουν 2011

Λίφτινγκ στο αφορολόγητο

Αυξάνεται το αφορολόγητο όριο για φορολογουμένους με παιδιά, έπειτα από αλλαγές της τελευταίας στιγμής που έκανε στο κείμενο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σύμφωνα με τις αλλαγές που έκανε ο υπουργός, το αφορολόγητο όριο των 8.000 ευρώ αυξάνεται κατά 2.000 ευρώ αν ο φορολογούμενος έχει ένα παιδί, κατά 4.000 ευρώ αν έχει δύο

Οι Οργανισμοί Κοινωνικής Φροντίδας που «κόβονται»

Ένας Οργανισμός Κοινωνικής Φροντίδας για άτομα με Αναπηρία και ένας για το Παιδί και την Οικογένεια, θα υπάρχει σε (σχεδόν) κάθε περιφέρεια της χώρας, καθώς η λιτότητα «έκοψε» τους περισσότερους από τους 92 που υπάρχουν σήμερα.
Τονίζεται πως οι υφιστάμενες μονάδες θα εξακολουθούν να λειτουργούν ως παραρτήματα του ενιαίου Οργανισμού με εξειδικευμένο αντικείμενο και οι θέσεις εργασίας σε αυτές, θα

28 Ιουν 2011

Μεσοπρόθεσμο... σοκ στο Δημόσιο Μείωση μισθών και εφάπαξ, αύξηση εισφορών, λιγότερες υπερωρίες και εργασιακή εφεδρεία

Μειώσεις μισθών - εφάπαξ, υπερωριών καθώς και αυξήσεις εισφορών είναι ορισμένα από τα μέτρα που προβλέπει το νομοσχέδιο για το Μεσοπρόθεσμο, χωρίς μάλιστα να υπολογίζεται το νέο ενιαίο μισθολόγιο. Η ΑΔΕΔΥ εκτιμά ότι μέχρι τώρα οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν απώλειες στο εισόδημά τους 25%. Μέχρι το 2015, δεδομένου ότι θα εφαρμοστεί και το νέο

Νέα παράταση στις e-δηλώσεις

Μια ακόμη παράταση στις προθεσμίες για την υποβολή των ηλεκτρονικών φορολογικών δηλώσεων, την τρίτη κατά σειρά, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών για όλους τους φορολογουμένους, δηλαδή μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρήσεις και εισοδηματίες.

27 Ιουν 2011

Μέθοδοι λωποδυτών

thumb
Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Τι κοινό έχουν η πολιτική και ο αθλητισμός στην Ελλάδα; Δυστυχώς μοιάζουν σαν δίδυμα αδελφάκια. Για το ποδόσφαιρο γνωρίζαμε όλοι επί χρόνια, όχι μόνο επειδή το βλέπαμε με τα ίδια μας τα μάτια, αλλά και διότι πολλές φορές έρχονταν στο φως στοιχεία τα οποία έδειχναν ότι οι αγώνες των ελληνικών πρωταθλημάτων «στήνονταν» με μεθόδους κοινών γκάνγκστερ. Η αποκάλυψη μάλιστα του «τρέχοντος» κυκλώματος είναι πραγματικά εκπληκτική, ανεξάρτητα από το πόσοι θα δουν τον κόσμο πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Τι έγινε όταν κατέρρευσε η Αργεντινή

Η καθημερινότητα στην Αργεντινή στα τέλη του 2001, αρχές του 2002, ήταν φρικτή. Οι πολίτες περίμεναν με τις ώρες έξω από τις τράπεζες για ν' αναλάβουν τις οικονομίες τους, που είχαν υποτιμηθεί. Η καθημερινότητα σε μια χώρα που βρίσκεται σε καθεστώς πτώχευσης κάνει τον Οργουελ να μοιάζει με αυτόν που έγραψε την Κοκκινοσκουφίτσα. Η Αργεντινή, μία από τις πιο πλούσιες οικονομίες του πλανήτη -πριν από μερικές δεκαετίες-, τον Δεκέμβριο του 2001 έκανε, σε όλα τα επίπεδα, τη μεγάλη βουτιά προς το κενό της πτώχευσης. Πέρασε διά πυρός και σιδήρου. Και πώς γλίτωσε; Ο πρόεδρός της, ο Νέστορ Κίρχνερ, το 2005, δύο

Πανελλαδικές, για προαγωγή στο Δημόσιο

Νέο τοπίο στη δημόσια διοίκηση από  το φθινόπωρο Εποχή Μνημονίου για το Δημόσιο με θεσμούς, όπως η μερική απασχόληση και η μισθωτή εφεδρεία, να αποτελούν καθεστώς στις δημόσιες υπηρεσίες και το ενιαίο μισθολόγιο να εγκαθιδρύει «ψαλιδισμένες» αποδοχές, συνδεδεμένες απολύτως με την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα του δημόσιου υπαλλήλου, που δεν θα είναι άσχετη με τη «βαθμολογία» της διοικητικής μονάδας στην οποία υπηρετεί, βάσει αντικειμενικών δεικτών.

Πολιτική κουζίνα

thumb
Είναι εντυπωσιακό να παρατηρεί κανείς μέσα από τη σκόνη που σηκώνει το απαρ­χαιωμένο πολιτικό μας σύστημα τις αντι­δράσεις των κόμματων απέναντι στις τε­λευταίες εξελίξεις, όσο και τον τρόπο με τον οποίο αυτά διαχειρίζονται την κρίση. Η κυβέρνηση, υπό το βάρος πολλών και βαθύτατων αλλαγών που κλήθηκε να φέρει σε πέρας, εξάντλησε όλες τις δικαιολογίες άλλα και όλη την ανοχή - ανεκτικό­τητα του λαού, δίχως να κεφαλαιοποιήσει αυτό το σεβαστό χρονικό περιθώριο ευρύτατης αποδοχής που είχε από την κοινωνία. Αν και

Τα 22 φορομπηχτικά μέτρα που μας καίνε

Στα 22 φορολογικά μέτρα καήκαμε. Η κυβέρνηση υφαρπάζει για άλλη μια φορά (σ.σ. τη δεύτερη μέσα σε ένα χρόνο) τα εισοδήματα των εργαζομένων επιβάλλοντάς τους από σήμερα αυξημένους φόρους σε εισόδημα, πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο, υγραέριο κίνησης, εστίαση, αναψυκτικά, χυμούς, ανθρακούχα νερά, τέλη κυκλοφορίας και έκτακτες εισφορές.
Και το χειρότερο, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών μέχρι αργά χθες τη νύχτα αναζητούσε με την τρόικα το ισοδύναμο

Βέμπερ: Σε 30 χρόνια η επίλυση κρίσης χρέους της Ελλάδας



Την εκτίμηση ότι για την επίλυση της ελληνικής κρίσης χρέους θα απαιτηθούν τουλάχιστον 30 χρόνια και δεν αρκούν οι προσπάθειες για αντιμετώπιση των προβλημάτων μέσα στην προσεχή πενταετία, εξέφρασε το πρώην μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πρώην επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank) Άξελ Βέμπερ.

Νέες διακοπές ρεύματος σήμερα σε όλη τη χώρα



Συνεχίζονται και σήμερα, Δευτέρα, οι διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Στο μεταξύ, εντός της ημέρας αναμένεται η δικαστική απόφαση που θα κρίνει εάν η απεργία είναι παράνομη και καταχρηστική. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα διακοπών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ, οι διακοπές στην

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα αύριο και μεθαύριο

«Παραλύει» αύριο και μεθαύριο ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, λόγω της 48ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ εν όψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Δείτε αναλυτικά πως θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς.

«Παραλύε»ι αύριο και μεθαύριο ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας,

Τα Δέκα Ψέματα που έγιναν χρήσιμοι μύθοι


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη


Μετά από έναν χρόνο σκληρών μέτρων, που μέχρι στιγμής καταλήγουν στο γνωστό πηγάδι δίχως πάτο που όλοι, μεταξύ των οποίων και ο νέος τσάρος της Οικονομίας, ξορκίζουν, έχουν δημιουργηθεί και μια σειρά μύθοι – φυσική κατάληξη όλων των ψεμάτων.

Πρόκειται για μύθους που αναπαράγονται τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης, όσο και από την πλευρά εκείνων που συμφώνησαν με το Μνημόνιο, χωρίς να έχουν εγκαίρως απαιτήσει την λήψη μέτρων και παρακολουθώντας, σχεδόν με ικανοποίηση, την κυβέρνηση να… εφαρμόζει το προεκλογικό της πρόγραμμα – μέχρι την στιγμή που αποφάσισε να ομολογήσει πως ΔΕΝ μπορούσε να το εφαρμόσει.

26 Ιουν 2011

Απλά αλλά θαυματουργά φυσικά καθαριστικά


 

Η φύση έχει μια λύση για όλα τελικά. Οι παρακάτω δέκα απλές προτάσεις του αμερικανικού περιοδικού REAL SIMPLE, κάνουν την ζωή μας ευκολότερη κάθε μέρα και μας θυμίζουν τις θαυματουργές συνταγές της γιαγιάς που έχει την λύση σε κάθε πρόβλημα. Επίμονοι λεκέδες, θαμπά χρώματα, μαυρισμένα σκεύη και βρώμικος νεροχύτης. Μην ανησυχείτε για όλα υπάρχουν λύσεις και μάλιστα μέσα στο σπίτι μας.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...