Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


8 Ιουλ 2012

Στην άκρη του γκρεμού η παγκόσμια οικονομία;

Σύμφωνα με δηλώσεις του James Turk στο King World News που αναμεταδίδουμε εδώ στο pentapostagma.gr, o κόσμος βρίσκεται πλέον στην άκρη του γκρεμού….
Δήλωσε επίσης ότι η νομισματική ιστορία έχει δείξει ότι τα νομίσματα τα οποία έχουν τεθεί υπό πολιτικό έλεγχο καταλήγουν πάντα στην απόλυτη καταστροφή. Και το τελικό αποτέλεσμα είναι η πρόκληση οικονομικού χάους…


Αυτά είναι τα λόγια του Turk σχετικά με αυτό που προσδιόρισε ο ίδιος ως τρομακτική κατάσταση:  “Η Ευρώπη πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα μία Σύνοδο Κορυφής και ένα είναι το σημαντικό συμπέρασμα το οποίο οι Ευρωπαίοι ηγέτες δυστυχώς δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί – τα πακέτα διάσωσης δεν αποτελούν λύσεις. Όταν μία κυβέρνηση ή μία τράπεζα, ή οποιοσδήποτε δανειζόμενος έχει συσσωρεύσει τεράστια χρέη – περισσότερα χρέη από αυτά που μπορεί να αντιμετωπίσει – τότε το να προσθέτουμε περισσότερα χρέη απλώς χειροτερεύει το πρόβλημα... Αυτό μας οδηγεί τελικά σε μία τελική κατάσταση οικονομικής κατάρρευσης η οποία θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να επανορθωθεί.
Ο James Turk συνέχισε τονίζοντας ότι:

“Υπάρχουν επίσης και αρκετά ακόμη σημαντικά και σοβαρά προβλήματα. Για παράδειγμα, υπάρχουν αρκετές χώρες στην Ευρώπη, από τις οποίες η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη, οι οποίες επιδιώκουν την διατήρηση και επιδίωξη μίας νομισματικής πολιτικής στην οποία το ευρώ διατηρεί την αγοραστική του αξία.. Θέλουν να καταστήσουν βέβαιο ότι το ευρώ δεν υποβαθμίζεται από τον πληθωρισμό ή από έτερες κακές νομισματικές «κινήσεις», όπως την χρηματοδότηση μέσω Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας των χρεών και των ομολόγων έτερων χωρών, ώστε οι συγκεκριμένες χώρες να μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν τα λειτουργικά τους έξοδα…  

Με άλλα λόγια, αυτή η ομάδα χωρών επιθυμεί να υπάρχει μία διαχείριση του ευρώ η οποία θα είναι όμοια με αυτή που γινόταν με το γερμανικό μάρκο – το οποίο μάλιστα συμφωνεί με τους κανόνες της ευρωζώνης. Όμως, οι συγκεκριμένοι κανόνες της ευρωζώνης παραβιάζονται συνεχώς και το ευρώ πλέον βρίσκεται στο έλεος των πολιτικών…. και αυτή είναι μία τρομακτική κατάσταση.

Η νομισματική ιστορία δείχνει ότι τα νομίσματα που έχουν τεθεί υπό πολιτικό έλεγχο καταλήγουν πάντα να καταστρέφονται… Και το τελικό αποτέλεσμα είναι να προκληθεί οικονομικό χάος, το οποίο ακολουθείται από πολιτικό χάος και την ευκαιρία να ανέβει στην εξουσία ένας μεγάλος δημαγωγός υπό τις υποσχέσεις της νέας τάξης. Είναι σίγουρο ότι οι Ευρωπαίοι, αν αναλογιστούν την ιστορία τους, δεν θα θελήσουν να ακολουθήσουν το συγκεκριμένο μονοπάτι….

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...