Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


10 Αυγ 2012

Η "παγίδα" του όρου "ειδικά μισθολόγια"



Του Ιωάννη Τσιώλη
Λγος (ΕΜ)
Πρόεδρος του προσωρινού ΔΣ της ΕΣΠΕΠΕΛ
 
Πως παγιδεύεται η κοινή γνώμη....
...τις τελευταίες ημέρες, διεξάγονται στο Λονδίνο οι 30οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Σε κάποια από τα αγωνίσματα, η κατάταξη γίνεται σύμφωνα με την σωματική διάπλαση, ώστε να ισχύει το "ευ αγωνίζεσθε" ή αλλιώς η αθλητική δικαιοσύνη.
Έστω ότι κάποιος, δεν έχει δει ποτέ πυγμαχικό αγώνα. Του δείχνουμε στην σειρά, τρεις αγώνες πυγμαχίας, στην κατηγορία των 94+ κιλών. Αν την επόμενη ημέρα, του γίνει η ερώτηση : "ποια η άποψή σου για τους πυγμάχους;",  το πιθανότερο είναι να απαντήσει : "είναι σωματώδεις".
Φυσικά, αυτό δεν μπορεί να αναιρέσει την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει και η κατηγορία των 56 κιλών, όπου οι αθλητές (πυγμάχοι), είναι μάλλον μικροκαμωμένοι. 

κάπως έτσι σερβίρονται και τα "ειδικά μισθολόγια"....

.... διαβάζουμε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης : "σκληρή διαπραγμάτευση για τα ειδικά μισθολόγια. Οι αποδοχές στρατιωτικών, αστυνομικών, πυροσβεστών, λιμενικών, δικαστικών, πανεπιστημιακών και άλλων ειδικών κατηγοριών.......".
Ο μέσος αναγνώστης, κατανοεί, όλοι όσοι κατονομάζονται, ανήκουν στην ίδια κατηγορία αμειβομένων, την οποία, "κάποιος" την ονόμασε με τον ουδέτερο όρο "ειδικά μισθολόγια". Κατά συνέπεια, η κοινή αντίληψη, είναι ότι όλοι οι παραπάνω αμείβονται με παρόμοιο (αν όχι με τον ίδιο) τρόπο. 
Όταν λοιπόν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, δημοσιεύονται οι αποδοχές πχ των δικαστικών, θεωρεί ότι, τηρουμένων κάποιων "αναλογιών" (αρχαιότητας πχ), ο στρατιωτικός ή ο λιμενικός αμείβεται με τα ίδια ποσά.

Φυσικά, σε καμία περίπτωση, όποια "αναλογία" και να τηρηθεί, δεν είναι δυνατόν να συγκριθεί ο μηνιαίος μισθός ενός Αντιστρατήγου (~ € 2350,00), με τις μηνιαίες αποδοχές ενός Αρεοπαγίτη (~ € 3800,00).

Αυτό όμως, δεν είναι σε θέση να το αντιληφθεί η κοινή γνώμη. Μια κοινή γνώμη, που κατά το 25%, στερείται του Συνταγματικού δικαιώματος στην εργασία, άρα έχει να ασχοληθεί, με σοβαρότερα και φυσικά εντελώς προσωπικά προβλήματα, όπως η τροφή και η στέγη!

γιατί όμως να ασχοληθούν οι "κάποιοι" στο να στρέψουν την κοινή γνώμη, σε συγκεκριμένο τρόπο σκέψης....

....... πραγματικά είναι αδύνατον να γνωρίζουμε. Αλλά εκεί, στο βάθος του μυαλού μου, τριβελίζει, ξανά και ξανά, η ίδια πρόταση <<<<<ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ>>>>>......
.... με αυτό τον τρόπο, ιδρύθηκε και λειτούργησε, μια από τς μεγαλύτερες αυτοκρατορίες. Αν οι Έλληνες, στρέφονται ο ένας εναντίον του άλλου, ο άνεργος εναντίον του εργαζόμενου, ο ιδιωτικός υπάλληλος εναντίον του δημοσίου υπαλλήλου, ο αυταπασχολούμενος εναντίον.... του αδερφού του (!), τότε πολλά πράγματα, γίνονται μπροστά στα μάτια μας, χωρίς να τα καταλαβαίνουμε. 
Ακόμα κι αν τα καταλαβαίνουμε, μας είναι αδύνατο να τα αλλάξουμε, διότι είναι αδύνατο να συνεννοηθούμε. Μας φταίει πάντα ο "άλλος", αυτός ο κάποιος "άλλος"........

ποια είναι η θέση των στρατιωτικών....

.... σημασία δεν έχει, τόσο, η θέση ή η άποψη, του κάθε στρατιωτικού.Σημασία έχει ο χώρος της Άμυνας ως σύνολο. 
Μια περικοπή της τάξεως του 20%, στις αποδοχές των στρατιωτικών (επιπλέον του 35% που έχει ήδη κοπεί), ενδεχομένως να τους οδηγήσει στο να ζητιανεύουν συσσίτια... αλλά θα αποδώσει στο δημόσιο ταμείο το τρομερό ποσό των (~)120 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Με το ποσό αυτό το Ελληνικό Δημόσιο, μπορεί να κάνει ..... απολύτως ΤΙΠΟΤΑ!!!!!! (σε τοκοχρεολύσια θα πάνε).

Τότε, θα ρωτήσουν κάποιοι, γιατί κόπτεται η τριμερής επιτροπή οικονομικού ελέγχου; (η λεγόμενη τρόικα)
Γιατί τόσο φαγούρα να κοπεί ένα ΔΙΣ, από τον χώρο της Άμυνας; Διότι, αυτό το δισεκατομμύριο, δεν αφορά αποδοχές. Θα έπρεπε, να μηδενιστούν εντελώς οι αποδοχές, ώστε να εξοικονομηθεί. Αφορά, τις τρέχουσες δαπάνες συντήρησης υλικού και μεταφοράς προσωπικού.

Τα συμπεράσματα, ανήκουν στους αναγνώστες.
Φυσικά, το να καταφύγουν οι στρατιωτικοί (ΑΝ τους δοθεί η σχετική έγκριση), στα συσσίτια, μπορεί να ικανοποιήσει τις κρυφές "ζήλιες" μέρους της κοινής γνώμης, που (ακόμα;) τους θεωρεί προνομιούχους. Το να καταρρεύσει το σύνολο (ή έστω μέρος) της Άμυνας της Χώρας, είναι δυνατόν να ικανοποιήσει τον οποιονδήποτε ΈΛΛΗΝΑ;

Κλείνω, λοιπόν με αυτήν την ερώτηση:
Ποιο αγαθό είναι σπουδαιότερο, από το αγαθό της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ;
Οι απαντήσεις δικές σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...