Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


27 Σεπ 2012

Η ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΤΩΝ 31 ΔΙΣ


Για να «πάρουμε» από την τρόϊκα την δόση των 31 δις ευρώ, ως συνήθως, η «εθνοσωτήρια» κυβέρνηση βάζει το μαχαίρι στον λαιμό των μικρομεσαίων καταληστεύοντας για ακόμη μία φορά το εισόδημά τους, δήθεν για την σωτηρία της χώρας.
Πού θα πάνε όμως αυτά τα 31 δις ευρώ;
Θα πέσουν στην αγορά; Κατηγορηματικά ΟΧΙ!
Θα υπάρχει άλλη ωφέλεια για τους πολίτες από αυτά; Κατηγορηματικά ΟΧΙ!
Θα διατεθεί  κάποιο μέρος του ποσού για να αυξηθούν οι χορηγήσεις των τραπεζών προς τους επαγγελματίες; Κατηγορηματικά ΟΧΙ!
Να πως θα κατανεμηθούν και πως θα χρησιμοποιηθούν:
  1. Τα 24δις ευρώ θα πάνε για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών. Δηλαδή τα χρήματα αυτά θα πέσουν στο ίδιο βαρέλι με τα υπόλοιπα 200δις (μετρητά και εγγυήσεις) που έχουν πάρει την τελευταία τριετία, με μοναδικό στόχο την αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου. Δηλαδή, τα χρήματα  αυτά θα επενδυθούν σε ισχυρούς τίτλους άλλων τραπεζών, ίσως σε χρυσό κλπ. προς όφελος μόνον των τραπεζιτών (αν είναι πραγματικό ρευστό και όχι μόνο λογιστικές εγγραφές)!
  2. Τι θα κερδίσουν οι πολίτες; Τίποτε! Όπως είπε και σύμβουλος της τράπεζας σε τηλεοπτική εκπομπή (μου διαφεύγει το όνομά του), με την ισχυροποίηση των τραπεζών οι καταθέτες δεν θα φοβούνται μήπως και πέσει έξω ή τράπεζα…
  3. Από τα υπόλοιπα 7 δις θα ωφεληθεί η ρευστότητα της αγοράς; Μας λένε ναι! Αλλά ως προς το συγκεκριμένο ποσό λένε και πάλι ψέματα! Το ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους. Όσο για αυτά τα οποία υποστηρίζουν στις τηλεοράσεις τα «πολιτικά ανδρείκελα», ότι δήθεν θα πέσει ρευστό στην αγορά μέσω της επιστροφής ΦΠΑ και της εξόφλησης υποχρεώσεων προς ιδιώτες, εννοούν ότι εάν «πάρουμε» την δόση θα απελευθερωθούν χρηματικά ποσά από τον προϋπολογισμό τα οποία σήμερα τα στερούν από την αγορά για να πληρώσουν τους δανειστές!
Άρα τα 31 δις θα πάνε όλα σε τραπεζίτες, εγχώριους και ξένους!
Μας δίνουν λογαριασμό οι τράπεζες τι τα κάνουν; ΟΧΙ!
Μήπως δίνουν λογαριασμό στην Κυβέρνηση; Φυσικά ΟΧΙ!
Πληρώνουν φόρους; ΟΧΙ τους πληρώνουν οι πολίτες!
Ποιος θα αποπληρώσει τα 31 δις; Οι πολίτες!
Και τελικά είμαστε βέβαιοι ότι θα πάρουν 31 δις ζεστό χρήμα , ή θα γίνει απλά λογιστική εγγραφή και το μόνο ζεστό χρήμα που θα «πέσει» θα είναι τα χρήματα από τους φόρους των πολιτών για την σταδιακή αποπληρωμή των 31δις. Είναι το ποιο πιθανό!
Άρα για ακόμη μία φορά οι πολιτικοί που εμπιστευτήκαμε μας λένε ΨΕΜΑΤΑ; Κατηγορηματικά ΝΑΙ!
Όλη αυτή η καταλήστευση του εισοδήματος, η ύφεση, η φτωχοποίηση της χώρας, η απώλεια της Εθνικής Κυριαρχίας, η καταρράκωση της Εθνικής μας Αξιοπρέπειας και όλες οι άλλες παράπλευρες σοβαρότατες απώλειες , γίνονται για το καλό της χώρας και των πολιτών;
Κατηγορηματικά ΟΧΙ!
Όλα γίνονται μόνον για το καλό των τραπεζιτών και της συνεργαζόμενης μαζί τους αριστοκρατίας του πλούτου;
ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΑΙ!
«Ιωάννης Δέμος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...