"Η AHEPA, η οποία ιδρύθηκε πριν από 90 χρόνια στις ΗΠΑ για να προστατεύσει τους Έλληνες μετανάστες από το ρατσισμό και τις διακρίσεις που γίνονταν σε βάρος τους, ανησυχεί ιδιαιτέρως για την άνοδο του εθνικιστικού εξτρεμισμού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις αναφορές των ελληνικών μέσων ενημέρωσης τους τελευταίους μήνες", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της οργάνωσης, Τζον Γροσσομανίδης, στην ανακοίνωση που αναδημοσιεύει η "Φωνή της Αμερικής". Ο κ. Γροσσομανίδης μιλάει για την άνοδος του εξτρεμισμού, που έχει προσελκύσει και το ενδιαφέρον της Ειδικής Συντονίστριας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ναβί Πιλέι.
Η αξιωματούχους του ΟΗΕ εξέφρασε την ανησυχία της για τις βίαιες ξενοφοβικές επιθέσεις που δέχονται μετανάστες, πρόσφυγες και άτομα που αναζητούν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.
"Πρακτικές παραστρατιωτικών ομάδων εις βάρος μεμονωμένων ατόμων σε μια ελεύθερη κοινωνία είναι ανησυχητικές ανέφερε η κ. Πιλέι", τονίζει ο Πρόεδρος της AHEPA.
Παράλληλα, ο κ. Γροσσομανίδης στρέφεται κατά της ίδρυσης παραρτήματος του"«Νέο-Ναζιστικού Κόμματος", όπως χαρακτηρίζει τη "Χρυσή Αυγή", στην Νέα Υόρκη, τονίζοντας ότι "ο φασισμός δεν έχει καμία θέση στις ΗΠΑ". Υπενθυμίζει, δε, ότι πολλοί ελληνοαμερικανοί και μέλη της AHEPA πολέμησαν και θυσίασαν την ζωή τους για την ήττα των ναζιστικών στρατευμάτων που είχαν καταλάβει την Ελλάδα κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.
"Κατανοούμε τις δύσκολες στιγμές που περνά η Ελλάδα και οι πολίτες της εξαιτίας των μέτρων λιτότητας και των μεταρρυθμίσεων που προωθούνται. Ωστόσο, ο εξτρεμισμός και οι ακραίες συμπεριφορές δεν αποτελούν λύση. Δεν είναι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα αυτή τη στιγμή, όταν μάλιστα ζητά την βοήθεια της διεθνούς κοινότητας και όταν η κοινωνία πρέπει να είναι ενωμένη για να αντιμετωπίσει τις χειρότερες, ίσως, προκλήσεις στην σύγχρονη ιστορία της", επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.
Και καταλήγει: "Τέτοια φρασεολογία και ενέργειες από εξτρεμιστές, είτε από τη δεξιά, είτε από την αριστερά, είναι απαράδεκτες και μας ανησυχούν βαθύτατα ως κοινότητα και ως μέλη της AHEPA. Αυτές οι συμπεριφορές είναι παρόμοιες με αυτές που δέχθηκαν οι πρόγονοι μας όταν ήρθαν μετανάστες στις ΗΠΑ, πριν από σχεδόν ένα αιώνα"http://greeknation.blogspot.gr/2012/09/ahepa.html.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου