Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


11 Σεπ 2012

Ποιοι βγάζουν τους στρατιωτικούς στο δρόμο;


Ποιοι βγάζουν τους στρατιωτικούς στο δρόμο; 
Όσοι εύκολα “καταδικάζουν” την απόφαση στρατιωτικών εν ενεργεία και αποστράτων να βγουν στο δρόμο ,όχι για να “απεργήσουν” όπως σκοπίμως γράφουν, αλλά για να κάνουν γνωστή και στην υπόλοιπη κοινωνία τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ΕΔ της χώρας, ίσως θα έπρεπε να σκεφτούν ορισμένα πράγματα που δεν πρέπει να μας διαφεύγουν.

Για παράδειγμα την αδιαφορία των πολιτικών για τις ΕΔ. Πέρα από
τις δηλώσεις στήριξης και …συμπόνοιας για τους στρατιωτικούς τι έκαναν οι κυβερνήσεις των τελευταίων τριών ετών για να προστατεύσουν επί της ουσίας τις ΕΔ και τους στρατιωτικούς; Απολύτως τίποτα!

Ποιος από τους πρωθυπουργούς και τους υπουργούς Οικονομικών και Άμυνας πήρε στα σοβαρά όσα ακόμη και Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων τους είπαν για κλείσιμο μονάδων και στρατοπέδων; Ο κ.Βενιζέλος που τώρα “συμπονά” τους…αυτιστικούς στρατιωτικούς ούτε που ασχολήθηκε. Ο Μπεγλίτης που τον διαδέχτηκε αν και είχε έτοιμη μελέτη για κλείσιμο πάνω από 400 στρατοπέδων δεν τόλμησε. Ο Αβραμόπουλος …ήταν προσωρινός και ο Φράγκος υπηρεσιακός. Ο Παναγιωτόπουλος …επαναλειτούργησε τη Καλαμάτα και είχε έτοιμη και τη Κόρινθο! Όλοι δεν τόλμησαν να τα εναντιωθούν σε κατεστημένες αντιλήψεις , σε μικροκομματικά συμφέροντα και τοπικά αιτήματα και απαιτήσεις. Κανείς δεν τόλμησε να προχωρήσει και να παρουσιάσει στις επαφές με την τρόϊκα μια ολοκληρωμένη αναδιοργάνωση των ΕΔ που πρώτα απ΄ όλα θα απέδιδε εκατοντάδες εκατομμύρια. 

Το γιατί είναι προφανές. Το πολιτικό σύστημα εξακολουθεί να λειτουργεί όπως και την περίοδο προ κρίσης! Με “ρουσφέτια”, προσλήψεις -ναι προσλήψεις- και βολέματα. Δεν λέει να αλλάξει .

Ίσως λοιπόν αντί να ρωτάμε τους στρατιωτικούς γιατί κατεβαίνουν στο δρόμο θα πρέπει να ρωτάμε τους πολιτικούς γιατί -επιτέλους- δεν σοβαρεύονται. Οι στρατιωτικοί μας έδωσαν απάντηση για το τι τους βγάζει στο δρόμο. Η απόγνωση. Οι πολιτικοί έχουν απάντηση εκτός από την αγωνία της επανεκλογής τους;

Τελικά είναι αυτοί που οδήγησαν τους στρατιωτικούς με στολή στο δρόμο.  http://www.onalert.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...