Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


22 Σεπ 2012

Λίγο γιαούρτι την ημέρα, την πίεση κάνει πέρα


Λίγο γιαούρτι την ημέρα, την πίεση κάνει πέρα

Την ελαστικότητα των αιμοφόρων αγγείων φαίνεται ότι φροντίζει το ασβέστιο που κρύβεται στο ταπεινό γιαουρτάκι, βοηθώντας έτσι στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης, σύμφωνα με νέα μελέτη. 

Αμερικανοί ερευνητές εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες συνολικά 2.000 εθελοντών. Είδαν λοιπόν ότι όσοι από αυτούς έτρωγαν λίγο γιαούρτι επί καθημερινής βάσης είχαν λιγότερες
πιθανότητες να εμφανίσουν υπέρταση.
Συγκεκριμένα, όσοι λάμβαναν το 2% των ημερήσιων θερμίδων τους από το γιαούρτι – δηλαδή περίπου 40-50 θερμίδες που αντιστοιχούν σε μισό κεσεδάκι - αντιμετώπιζαν κατά 31% χαμηλότερο κίνδυνο υπέρτασης σε διάστημα 15 ετών, συγκριτικά με όσους δεν κατανάλωναν γιαούρτι.
Λευκός «θησαυρός»

Τα ενδιαφέροντα ευρήματα παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου τηςΑμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας.
Από την πλευρά του ο δρ Ρικ Μίλερ, μέλος της Βρετανικής Εταιρείας Διαιτολογίας, έσπευσε να σχολιάσει πως «το ασβέστιο φαίνεται να προσφέρει μια πληθώρα από ευεργετικά οφέλη στον οργανισμό, συμπεριλαμβανομένης της προστατευτικής του δράσης ενάντια στην υπέρταση».
«Πρόκειται για στοιχείο το οποίο είναι απαραίτητο για τον μυϊκό μας ιστό και τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων και σε περίπτωση που δεν υπάρχει στον οργανισμό μας σε επαρκείς ποσότητες τότε αυτά δεν λειτουργούν ομαλά. Το ασβέστιο διατηρεί τα αιμοφόρα αγγεία μαλακά και ελαστικά» καταλήγει.
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε με μερική χρηματοδότηση της θυγατρικής στις ΗΠΑ του ομίλου γαλακτοκομικών προϊόντων Danone που ονομάζεται Dannon.ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...